+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Stressmestring i hverdagen

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Stressmestring i hverdagen

Stressmestring i hverdagen. Sammen med min veileder, psykoterapeut, forfatter og lærer – Astri Hognestad – har jeg arbeidet med nettopp det tema – å sette grenser. Grensesetting er et viktig tema i ukene som ligger foran oss. Om grensesetting og mekanismene som styrer oss, kan du lese mer om i boka Omstart – forsoning og frigjøring : https://heltsykt.no/mine-boker/. Dette er et lite klipp fra teksten i Omstart – forsoning og frigjøring – som omhandler grensesetting.

– Kanskje du først og fremst kan forsøke å skjønne hva som ville gjøre deg godt?
– Det syns jeg er vanskelig å se for seg.
– Det er ofte slik at vi mennesker utvikler strategier – eller mønstre – som er negative

for utviklingen vår. Vi trekker oss tilbake og tilpasser oss omgivelsene og oppfyller andres forventninger uten å legge merke til det. Ofte blir følelsene våre fortrengt og dekket til. For å komme seg videre og utvikle seg, er det derfor viktig å etablere positive mønstre. For eksempel ved å si til seg selv: Jeg er verdifull. Jeg får lov til å bli kjent med ukjente sider av meg selv. Jeg stoler på at følelsene mine blir respektert, og hvis noen folk ikke gjør det, har jeg lov til å bli sint. Det er lov å reagere.

– Men dette handler jo også om mot, sier jeg. – Og om tid.

– Ja, i en hektisk hverdag er det lett å skyve signaler og overbelastninger til side. Derfor er tid så viktig. Gir du deg selv tid til å kjenne etter, blir det enklere for hver gang du gjør det.

Les mer her: https://heltsykt.no/produkt/omstart/

Les også: http://følelsersomnavigasjonssystem