+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Ut på tur i rå natur!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Ut på tur i rå natur!

Hverdagene er ikke slik de en gang var. Treningssentrene er stengte, mange sitter i karantene og mange har mistet jobben. Slike drastiske endringer endrer rutiner og dagsrytmen. Trening og matvaner endres. Det er tid for å finne ny rytme og nye rutiner.

På denne tiden er oftest snø og lange skiturer. Denne helgen var planlagt en langtur på Hardangervidda. Men DNT hyttene er stengt. Vi snakket om at vi kunne ta en telt tur, men også det blir uaktuelt. Andre kommuner eller hjelpemannskap skal ikke belastes om noe skulle inntreffe.

I går var jeg på tur sammen med min venninne, Britt. En gåtur i marka er ikke det jeg så for meg i solrik marsdag. Turen gikk på stier i marka jeg ikke hadde gått før. Det var en underlig og veldig fin opplevelse. Vi dro inn til Maridalen i Oslo. Et kjent og nært område sommer som vinter. Her tar mange turen på sykkel og ski. Men på en torsdag formiddag, var overraskelsen stor over at ALLE parkeringsplassene fulle. Det gav optimisme og er et sikkert tegn på at folk finner veien til naturen. Folk må bevege seg og de finner veien til grøntområde som vi har flust av.

Vi valgte en sti som ikke jeg hadde gått før. Selv der, var det mye folk. Familiene tente bål, ungene lekte, noen gjorde yoga og det var et yrende liv på stien og langs vannet. For oss som er glad i bevegelse, men som også har mulighet til å være i bevegelse – er det mange muligheter nå. Det er mange arenaer som kan benyttes og styrketrening kan naturen selv by på. Det er mye helse og meditasjon i å rett og slett bare gå!

Nå er det en fin anledning å lete etter alternativer til treningssentre, tredemøller og treningsapparater. Mens vi venter på at samfunnet kommer i gang, er nærområdet et sted å begynne. Det gir energi og tankene må luftes. Vi må ha pause fra alle nyhetene, dystre spådommer, usikkerhet og oppgitthet! Vi må ut!

Ønsker alle en god helg! Og god tur!!