+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Til Sydpolen Ingen bragd – nå som lydbok

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Til Sydpolen Ingen bragd – nå som lydbok

Til Sydpolen Ingen bragd – nå som lydbok

Til Sydpolen Ingen bragd – lydbok. Cappelen Damm meldte våren 2022 interesse om lage lydbøker av begge bøkene mine. Henvendelsen var overveldende og en bekreftelse på at tekstene i bøkene mine står sterkt. Det har lønnet seg å kna på ord og setninger, ta runde på runde med redaktører, språkvaskere og konsulenter og utallige korrektur runder. Henvendelsen fra Cappelen Damm var en belønning for grundig og hardt arbeid med tekstene. 

Til Sydpolen Ingen bragd har fått bred omtale, ni anmeldelser, 29 redaksjonelle omtaler, TV og radio. Den er også utgitt som e-bok. Jeg ønsket å lage lydbok, men lydbok er ingen enkel sak. Lydbok er et håndverk, innlesning er en profesjon, det er en ny utgivelse og det koster penger. 

Som innleser ønsket jeg meg kvinne fra Nord Norge og aller helst min store helt skuespiller Lena Kristin Ellingsen. En vakker, lun og varm stemme. Mange husker henne sikkert fra rollen som Karoline i Himmelblå. Hun fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Himmelblå under Gullruten 2009

Så kom lydfila fra Cappelen Damm. Selvsagt var jeg veldig spent. Etter noen få minutter tenkte jeg: har jeg virkelig skrevet den teksten? Opplevelsen var overveldende. Hun leser med stor innlevelse, er klar og ekte. Hun gir teksten bilder uten skjerm og lager en film for lytterne. Teksten er blitt ny! 

Selveste Lena Kristin Ellingsen leser om praten jeg og faren min hadde på gårdsplassen, drømmer han hadde og jeg fikk.  Hun tar meg med ut i verden, i motbakker og gledes hyl, til stadig nye fjelltopper og til slutt til Sydpolen. Til Sydpolen Ingen bragd er utgitt på nytt, ny vakker stemme, nytt format og forhåpentligvis når den nye lesere. 

Takk til Cappelen Damm: redaktør Tone Gusland og koordinator Marianne E. Ebeltoft. 

En stor takk til skuespiller Lena Kristin Ellingsen som tok teksten til et nytt nivå. 

Boka finner du er: https://cappelendamm.no/_til-sydpolen-ingen-bragd-marit-figenschou-9788202774165

Les mer om boka her:https://heltsykt.no/produkt/til-sydpolen-ingen-bragd/