+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Omstart – forsoning og frigjøring – nå som lydbok

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Omstart – forsoning og frigjøring – nå som lydbok

Omstart – forsoning og frigjøring nå som lydbok

Omstart – forsoning og frigjøring. Cappelen Damm meldte våren 2022 interesse om lage lydbok av Omstart. Henvendelsen var overveldende og en bekreftelse på at tekstene i bøkene mine står sterkt. Det har lønnet seg å kna på ord og setninger, ta runde på runde med redaktører, språkvaskere og konsulenter og utallige korrektur runder. Henvendelsen fra Cappelen Damm var en belønning for grundig og hardt arbeid med tekstene. 

Omstart har fått bred omtale, anmeldt i fagtidsskriftet PROSA (utgitt av Norsk faglitterær forfatterforening) og andre fagtidsskrifter. Den er også utgitt som e-bok. Jeg ønsket å lage lydbok, men lydbok er ingen enkel sak. Lydbok er et håndverk, innlesning er en profesjon, det er en ny utgivelse og det koster penger. 

Som innleser ønsket jeg meg kvinne fra Nord Norge og aller helst min store helt skuespiller Lena Kristin Ellingsen. En vakker, lun og varm stemme. Mange husker henne sikkert fra rollen som Karoline i Himmelblå. Hun fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Himmelblå under Gullruten 2009

Jeg satt i senga med morgenkaffe da lydfila fra Cappelen Damm kom. Spent. Hvordan ble dette? Etter noen får minutter: har jeg virkelig skrevet den teksten? Hun leser med stor innlevelse, er klar og ekte. Hun gir teksten bilder uten skjerm og lager en film for lytterne. Omstart er blitt ny! Selveste Lena Kristin Ellingsen leser om mitt liv innom alle grøftekanter og opp igjen, om gleder og sorger og om hvordan livet EGENTLIG er. Opplevelsen var overveldende, jeg ble rørt og revet med. Omstart – forsoning og frigjøring er utgitt på nytt, nytt format og forhåpentligvis når den nye lesere. 

Takk til Cappelen Damm: redaktør Tone Gusland og koordinator Marianne E. Ebeltoft. 

En stor takk til skuespiller Lena Kristin Ellingsen som tok teksten til et nytt nivå. 

Boka finner du er:https://cappelendamm.no/_omstart—forsoning-og-frigjoring-marit-figenschou-9788202774172

Les mer om boka her: https://heltsykt.no/produkt/omstart/