+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

“QUICK FIX? NEI TAKK” – bokomtale i Ordglede!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

“QUICK FIX? NEI TAKK” – bokomtale i Ordglede!

Forlagsredaktør Lisa Galaasen, har gjort et dypdykk i bøker om følelser. Hun har valgt ut fire bøker som hun gir omtale på sin blogg: Ordglede.no.

Lises blogg er verdt å følge med på. Lise er selv forfatter og hun tar for seg aktuelle bøker, analyserer og presenterer dem på en god og vennlig måte. Blant hennes mange anmeldelser finner vi: Zeshan Shakar: Tante Ulrikkes vei, Tove Nilsen: Himmelske Tilstander og Therese Lund Stathatos: Min ulydige mor.

Men gjett om jeg ble glad da også OMSTART ble valgt ut som en av fire bøker om følelser. Ikke minst var det stor stas å havne sammen med forfatterne: Kathrine Aspaas: Den emosjonelle revolusjon, Else Kåss Furuseth: Else går til psykolog og Astri Hognestad: Følelser, vårt indre navigasjonssystem.

Det er svært gledelig at Lise trekker ut disse fire bøkene har til felles: At det ikke finnes noen quick fix løsninger på livets utfordringer. Men at det handler om å forstå følelseslivet – og som Lise så treffsikkert sier i teksten: Men egentlig er vel dette et arbeid for resten av livet? Det er gjennom å oppdage nye sider ved og sammenhenger i oss selv at vi utvikler oss, tenker jeg. Disse bøkene kan bidra til det.

Om OMSTART (et utdrag, klippet fra teksten)Forfatter, helseblogger, fjellklatrer og foredragsholder Marit Figenschou har kjempet en langvarig kamp for å komme seg opp av ei grøft hun ramlet nedi for en del år siden. Helsevesenets behandling var god, men hva med tiden etterpå? spør Figenschou i boka Omstart – forsoning og frigjøring. Hvordan unngå å havne på samme sted, i samme grøft, igjen? Gjennom å belyse liv og følelser fra flere vinkler inviterer hun oss til å reflektere over hvordan hverdagen kan bli så strevsom at den til slutt ender i sykdom, og hun viser hvordan hun ved hjelp av emosjonell mestring har klart å skape seg et annet liv.

Takk Lise for at du valgt å ta med OMSTART som en av bøkene! Det var veldig gledelig!

Lises blogg: ordglede.no

Les hele omtalen her: https://ordglede.no/4-gode-boker-om-folelser/