+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Misunnelse er gift

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Misunnelse er gift

Foto: Pixabay.com

I Harvest har jeg en serie som heter “Kunsten om å si NEI”. Serien tar for seg en del tabubelagte følelser vi alle har og som er vanskelig å håndtere. Misunnelse er den tredje teksten i denne serien.

Jobben blinket til meg som en stjerne på nattehimmelen. Den ble med meg inn i natten og jeg våknet med den. Målet var klart. Det var bare to ting å gjøre: å søke og å vente. Blant kolleger pekte alle kompassnåler på meg. Hjernen jobbet allerede fra det nye kontoret, oppgaver, forventninger og drømmene som snart skulle realiseres.

Slik ble det ikke. Den dagen det skulle avgjøres, satte lederne seg rundt bordet og vurderte faglighet, erfaringer, kvalifikasjoner og egenskaper. De var enige om å peke på en annen. Idet kunngjøringen ble lagt ut på intranettet, sluknet stjernen på himmelen. Nummen, med vidåpen munn, uten ord og uten pust stirret jeg på navnet til en jeg kjente. Jeg hverken prøvde eller ville forstå avgjørelsen. Skuffelsen kom som en snøstorm. På behagelig avstand betraktet jeg gratulasjonene som drysset over vinneren. Skuffelsen tvang meg til å se en annen vei. Kunngjøringen ga liv til en destruktiv og smålig virkelighet. Nederlaget aktiverte ukjente sider ved meg. Hver celle i kroppen ble fylt med bitterhet, sinne og smålighet. Jeg var grønn av misunnelse

Hvorfor havnet jeg der, hva skjedde under veis og hvordan kom jeg meg løs?

Jeg har skrevet en ny artikkel i serien Kunsten å si nei Harvest Magazine (for abonnenter). 
Artikkelserien er støttet av Fritt Ord.

Les mer her: https://heltsykt.no/si-nei-ellers-gjor-kroppen-det-for-oss/

Les mer her: https://heltsykt.no/stress-er-farlig-om-a-finne-arsaken-og-bli-fri/