+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Big mistake

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Big mistake

Alle har krav på å få kundeservice – hvis ikke Big Mistake

Jeg sykler og har etter år i forsikringsbransjen lært: Glem utseende og stæsj, beskytt hodet. Hjelmen forblir på hodet, fra jeg drar hjemmefra til jeg kommer hjem. «Det ikke er farlig å være i butikken – du trenger ikke hjelm,» kom det fra en «med-kunde» på Coop her om dagen. Lite sving i hjernen gjorde at utsagnet først fikk effekt etter noen minutter. Skallen begynte å reflektere om at sykkelhjelm i butikk er teit. Bare noen minutter før hadde jeg vært innom et par klesbutikker. Etter å ha sett meg ut et fint skjørt, var det å finne størrelse. Men ingen kundeservice. Big Mistake.

Arroganse og nedlatenhet – Big Mistake

Kundebehandleren, som umulig kunne ha bekymringer for utseende, rynker, hud og hår, hadde for noen sekunder rett og slett satt seg i en stol bak disken og var så opptatt med mobilen at hun ikke fanget opp spørsmålet mitt. Som eneste kunde kunne hun ikke ha levert en mer tydelig demonstrasjon i å fortelle at skjørtet ikke var noe for meg. Men så slenger man heller ikke penger til de som ikke bryr seg. Man forlater åstedet. I neste butikk var jeg også eneste kunde. En sveip med blikket over meg – i saggejeans, t-skorte og sykkelhjelm, sa kundebehandleren «ha det». Summingen i hjernen var i gang igjen. Da hun sa «ha det» en gang til, dro jeg opp hjelmen og frigjorde panna for å få luft. Man må ikke være geni for å forstå at å unnlate å møte blikket til kunder eller å hilse ikke innbyr til handel. Arrogansen og nedlatenheten er provoserende suveren.

Pretty Woman

I 1990 kom filmen «Pretty Woman». Vivian, en luksusprostituert, ble spilt av smellvakre Julia Roberts. Hun treffer Edward, en rik forretningsmann. De blir forelsket og Vivian oppdager en ny verden med luksus og vakre klær. Med Edwards bankkort på baklomma, går hun ut for å handle nye klær. I butikken tar ingen henne på alvor, de «fryser» henne ut. I butikken på den andre siden av gata soper hun med seg det flotteste og dyreste de har. I ny kjole, hatt og mange handleposer, går hun tilbake til dem som har avvist henne og sier: «Big mistake! Huge!»

Huge!

Det er mange horisonter mellom et luksusliv i Hollywood og et hverdagsliv i Bogstadveien og Skovveien i Oslo. Alt er forskjellig. Men folkeskikk, å unngå nedlatenhet og forhåndsdømming gjelder til tross for at vi ikke «ser dyre ut». Om vi går med krykker, sitter i rullestol, er mørke eller lyse i huden, med eller uten sykkelhjelm. Og vi kan betale – hvis vi vil. Mennesker er ganske smart laget, vi skjønner hva som skjer og ingen logrer med halen for å få lov til å legge igjen penger. Undervurderingen av oss er virkelig en big mistake!

Les mer her: http://klassekampen.no

marit@heltsykt.no