+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Tur til Blåisvannet

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Tur til Blåisvannet

Jeg har tidligere skrevet om sommer i Lyngen. Det kan virkelig anbefales. For det er ikke bare vinteren og snøen i satte heng som kan by på opplevelser. Lyngen er ren idyll også om sommeren.

Blåisvannet er bare en av mange perler som er verdt et besøk. Vil du se det blåeste vannet i verden er det hit du skal dra (etter min mening. Jeg har ikke sett alle vann i verden, men kan ikke forestille meg at det finnes blåere vann enn dette). Det ligger i Sør-Lenangen, plassert ved foten til Lenangsbreen på ytre del av Lyngenhalvøya. Den kraftige blåfargen kommer av smeltevannet fra Lenangsbreen. På denne breen har jeg vært utallige  ganger – på ski. Fra jeg var ung gikk turen ofte til den delen av Lyngen. Men lite visste jeg at dette var blitt et must – å gå dit – på sommeren. Det skjønte jeg virkelig i sommer da jeg så blåvannet. Det var første gangen jeg så så blått vann. Krystallklart, stille og vakkert!

Det er lett å komme dit. På sommerstid følger du merket sti fra rødmalte varder. Turen er vel 8 km tur / retur eller i ifølge GPS – 9,6 km. På slutten er det en del steiner. Men ta turen om du har tid.

Nyt bildene så lenge og legg gjerne neste sommertur til Lyngen. Der er det like fint både sommer og vinter.

Bilder av Øyvind Glendrange