+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

I Hverdagspsyken.no

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

I Hverdagspsyken.no

Her er Jimmy og min terapeut Astri Hognestad Foto: Hverdagspsyken

Jeg møtte Jimmy Westerheim første gang i podkasten «Hverdagspsyken». Navnet på podkasten vekker naturlignok nysgjerrighet, men mannen bak – Jimmy Westerheim – enda mer. Hva får en så ung fyr til å lage en podkast om hverdagspsyken som både er et komplisert og et stort tema? Han har bakgrunn fra shipping! Men valgte å hoppe av karrieren, tjenestegjort for Leger uten grense på grensen til Syria.

I en kronikk i Dagsavisen i 2016 leser jeg om et prosjekt «The Human Aspect». Her intervjuer han har gjort med folk fra hele verden forteller om hvordan de kom seg gjennom kriser. Prosjektet er å lage en livserfarings- og kunnskapsbase som alle kan bruke og søke opp temaer de er interessert i. Jimmy stiller tre helt sentrale spørsmål:

  1. Hva er den tøffeste utfordringen i livet ditt så langt?
  2. Hvordan klarte du å komme over den?
  3. Hva lærte du, som du kan tenke deg å formidle videre som råd?

Dette er spørsmål som han også tar opp i podkasten Hverdagspsyken og spørsmål vi alle kan stille oss etter krevende hendelser og møte med skarpe kanter i livet. Det var skikkelig stas å få så gode spørsmål, møte en så reflektert og bevisst kar. Dette var skikkelig morro! Hurra! Gratulerer Jimmy – du er bare så flink!

Her er linken til episoden:https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5idXp6c3Byb3V0LmNvbS8yMzc2MzYucnNz/episode/QnV6enNwcm91dC01NzIxNzU0?sa=X&ved=2ahUKEwjTjPTAw6LsAhWW0oUKHQuJCDYQkfYCegQIARAF

Foto: Hverdagspsyken

Foto: Hverdagspsyken
Foto: Hverdagspsyken

På nettsiden til podkasten står det: 

Hverdagspsyken er podcasten som kommer hver mandag, med kjente og ukjente gjester med levd erfaring og profesjonelle, som besøker programleder Jimmy. Sammen setter de ord på tabubelagte temaer som vi tenker, og føler på, men få av oss snakker om. Podcasten snakker rett og slett om psyken i hverdagen og alle aspekter av mental helse. Lær og få unik innsikt fra både eksperter, fagfolk og mennesker som selv har vært igjennom alt fra depresjon, angst og forskjellige diagnoser, til de som har blitt utsatt for forskjellige traumer som rasisme, vold, voldtekt, mobbing og mye annet.