+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Stressless på Haukeliseter fjellstue

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Stressless på Haukeliseter fjellstue

Endelig kunne vi ta fram DNT medlemskortet, sjekke inn på hytta og nyte utsikten fra toppene og fra spisesalen.

Etter uker nedstengt på grunn av korona kunne de omsider åpne dørene igjen den 1. mai. Endelig kunne forbipasserende stoppe for en kaffekopp, lunsj og eventyrlig middagsservering. PS – ingenting måler seg med stekt ørret fra Hardanger. Det var lite som minnet om vår i luften. Derimot var det drømme forhold for dem som ikke har lagt bort skiene og snøen kommer til å ligge lenge. Det var supre forhold og tørr snø. For en fersking på randonee ski, var det drømmeforhold.

Haukeliseter ligger midt på fjellet mellom øst og vest. Den ligger på ca 1000 meter over havet ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark. Haukeliseter er Stavanger Turistforening sin største hytte med ca. 20000 gjestedøgn. I disse 17. mai tider minner jeg om at Haukeliseter har samme tradisjon som Finsehytta. Ta med bunad, flagg, sløyfer og godt humør. Forbered deg på flaggheising og 17. mai meny – og skitog!!

Haukeliseter er plassert midt blant Norges fineste naturområder. I nord ligger Hardangervidda Nasjonalpark. I sør Setesdals- og Ryfylkeheiene. Fra restaurant- og peisestuevinduene er det flott utsikt over fjell og innsjøer. På Haukeliseter er det mye å finne på – for dem som liker å bevege seg i vakker natur.

I år skal vi alle har Norgesferie. Har du ikke vært på Haukeliseter – er dette et bra utgangspunkt. Sjekk mer her: Haukeliseter.no