+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

I godt selskap – i selveste PROSA!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

I godt selskap – i selveste PROSA!

Bilder fra Prosa

 

I siste nummer av “PROSA. Tidsskriftet for sakprosa”, er boka OMSTART omtalt som en av sakprosa utgivelsene. Takk Eivind Tjønneland for at dere valgte OMSTART. Det er stas å bli omtalt og valgt ut som en av mange titler. Artikkelen tar opp problemstillingen om uklare sjangerkategorier representerer et problem for sakprosaen?

Dette kan du blant annet lese i artikkelen:

Utlevering av psykiske problemer
Selvbiografiene utgjør en klasse for seg. I en selvbiografi er forfatteren selvsagt subjektiv: Ingen andre har tilgang til hovedpersonens tanker og følelser. Mye av «saken» er det bare hovedpersonen som har tilgang til. Én variant av selvbiografiene er utlevering av egne problemer, psykiske, fysiske og sosiale.

I sin bok Omstart tar Marit Figenschou også utgangspunkt i egne problemer og blant annet 20 år i psykoterapi. Hun skriver om å være offer for et usunt prestasjonspress og å kjenne på følelsene sine og ikke bare leve opp til et image. Barndomserindringene fra oppveksten i en taushetskultur 70 grader nord viser Norway in a nutshell. Boken er mer reflektert enn Furusets, og vil sikkert ha sitt publikum blant alle ofrene for dagens konkurransesamfunn. Figenschou driver helsebloggen heltsykt.no, så det er en klar forbindelse mellom selvutleveringen og sosiale medier. Ved disse to utgivelsene blir vi også minnet om at det er mye sakprosa som ikke egentlig er faglitteratur.

Les hele artikkelen av Eivind Tjønneland i Prosa: Subjektivitet i sakprosa

BESTILL BOKA