+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Klar for VM i Italia

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Klar for VM i Italia

Hvem skulle tro at jeg noen gang skulle ha på meg landslagsdrakt og delta i VM. Folkens – mandag reiser jeg sammen med Oslo Dragebåtklubb VM for klubblag i Italia.

P1060600

Drage4

I lun junidag padlet jeg ut Bestumkilen i kajakk. Det er stille og flatt vann. Lengre inn i bukta kommer Oslo Dragebåtklubb (ODK) i godt driv. Bak i båten sitter en trommer og ti damer og menn fosser fram i taktfulle og faste åretak. De tar en pause i det jeg når dem igjen. Den pausen endret treningsmønsteret mitt for denne sommeren . De trengte mannskap til VM. Men hvordan lære teknikken på så kort tid? Jeg har jobbet med grepet, overarmen og åretaket. ”Se under overarmen!”, ”Strekk ut armen!” ”Enda mer!”, ”Hele bladet ned i vannet!” – Einar veileder, Vibeke gir strokes og Fredrik justerer. Svetten siler under intervalløktene. Mellom øktene fylles båten med humor, gode kommentarer og store smil. ”Are you ready? Attention! Go” Starten er i gang. Vibeke er styrmann og styrer båten. Starten er kraftfull for å få fart i båten. Det telles og trommes. Vi har øvd på starten, justert vekt, rytme og samarbeidet i båten.

Drage26

Drage_36

Sporten er opprinnelig kinesisk. Båten er en lang og smal båt med et dragehode foran og en hale bak. Det finnes timannsbåter og tjuemannsbåter. Det er alltid med en trommer og en styrmann. Vi sitter to og to på hver rad og padler på en side. Sporten er utbredt i hele verden og i VM i Italia i neste uke deltar det 120 lag fra 26 nasjoner. Flest nasjoner fra Østen, men mange europeiske land deltar. Svenskene er veldig aktive ellers er det de store nasjonene som dominerer som for eks. Kina, USA, Tyskland og Canada. VM for klubblag 1. – 7. September går i Ravenn, en by på østkysten. ODK stiller med dame- og herrelag i smallboat (timannsbåt) og mixed lag i tjuemannsbåt. Det blir mye padling i neste uke: 2000 m, 200 meter og 500 meter.

Mitt møte med ODK har vært svært gledelig. Her er det mye humor og store smil. Vi lar oss ikke frustrere over en dårlig start eller dårlig trening. Dette er lagsport og alle er avhengig av alle.

For deg som er nysgjerrig, ta kontakt med ODK, bli med på en trening og kanskje du også kan bli med til VM neste år. http://oslodragons.no Men bare en ting – det tar litt mer enn noen gloheite sommer uker for å lære teknikken. Om vi vinner? Neppe, men vi kommer til å ha det morro!

Drage1

Bli med!