+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Y for YOGA

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Y for YOGA

 

Som mange andre har jeg tenkt at yoga er å sitte i lotusstilling med lukkede øyne. Med anklene innover og «kjenne etter», «være i meg selv» og «skyve vekk alle de andre tankene». I bakgrunnen høres mystisk musikk og tente telys står på gulvet. Det er nettopp det, telysene, mystikken og musikken og en ukomfortabel sittestilling som er yoga. Og det går irriterende sakte og skjer ingenting – bortsett fra at man sitter der. Utålmodigheten er i ferd med å renne over og jeg vil ut. Tankene er det for mange av, og de lar seg ikke samle eller skyves på. Og hvorfor skal jeg sitte her? Jeg kunne vært på sykkeltur i skogen. Det er ingen trening og gir ingen mening.

Men folkens – prøv!

Så feil kan man ta. Jeg meldte meg på yoga fordi det skulle være bra for leddene og vips så satt jeg der på matta med stive bein og skulle bøye meg fremover for å rekke tåa. Ryggen lot seg ikke bøye, og det var nitti graders vinkel og tåa utenfor rekkevidde. Rundt meg satt det gummikropper som lett la panna i gulvet mellom lårene. Det er i slike øyeblikk det ikke er mulig å «være i seg selv». Jeg gløtta mye rundt og var takknemlig for å sitte på bakerste rad. Neste øvelse var å stå på en fot. Det høres lett ut, men det synes ikke anklene. Det var noe galt med balansen.

Men jeg har øvd for å si det sånn. På bakerste rad, har skrog og emballasje blitt utfordret. Og jeg har sagt det til dem. De trenger ikke å rette så mye på stillinga mi. Det er noe med konstruksjonen. I kroppen altså. Men er det en ting som hjelper – så er det strekkinga og tøyinga. Ikke i seg selv, men for leddene. Å drive styrketrening ved bruk av sin egen kropp er undervurdert.

Folkens – det er derfor det er så stas å så på et bein og strekke hendene mot himmelen.

Er du ekstra vågal kan du teste det med øynene lukket.

Med ski

Dette var i 2018

Tror jaggu jeg var mykere i 2018

2018 utgaven

Dette er påsken 2019

Påsken 2019

 

 

Facebook Comments