+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Turtips: Rasletind, Leriungsdalen og “Gjendealpene”

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Turtips: Rasletind, Leriungsdalen og “Gjendealpene”

P1130282

En vårskitur til Rasletind kan anbefales på det varmeste. Toppen ligger godt synlig fra veien over Valdresflye. På Lillehammer viste gradestokken 26 varme og det var et enkelt valg å pakke sekk og telt og forlate byen. Klokka var rundt fire da jeg dro og planen var å spise middag på Valdresflye Vandrehjem – det høyeste punktet på Valdresflye og startpunktet for turen neste dag. Rømmegrøt og spekemat og en øl ville vært en perfekt avslutning på kjøreturen og en god oppladning til turen neste dag.

Når man ikke har flydd over flya på en stund, ikke har fulgt med i avisene eller lider av hukommelsessvikt – da har man ikke fått med seg at Vandrehjemmet ble kontrollert nedbrent i november 2015 og nytt bygg skal stå klart høsten 2017. Akkurat det er jeg usikker på. Det var ikke tegn til byggeaktivitet for noen uker siden.

Men telt er ikke et dårlig alternativ en varm sommerdag. Heller ikke fiskekaker og en øl (les: varm øl) eller boblevann. Forresten var det futt i boblene etter risting i bilen. Korka smalt i teltduken og spruten gav seg først etter at et par alkoholenheter hadde skylt over telttaket.

Turen til toppen på sørsida av Leirungsdalen fortjener mer enn bare et glimt fra veien på en solfylt vårdag. Sommerløypa starter der Vandrehjemmet lå og er ikke spesielt tung. Ruta er merket og terrenget er lett tilgjengelig. På turen møtte vi folk i lett treningsutstyr, joggesko og lett sekk. I turfart beregnes ca. 3 timer opp og 2 timer ned.

En strålende sommertur til Rasletind. Det var heller ikke så mye å utsette på utsikten over toppene i Leriungsdalen og “Gjendealpene”.

DNT skal være vertskap for den nye hytta og den blir fiiiin. Les mer om dette her >> 

God tur!

P1130284 P1130287 P1130291 P1130292 P1130301 P1130304 P1130308