+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Turbilder fra Svalbard

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Turbilder fra Svalbard

Aller først – takk for hilsener og kommentarer på nett. Det er mega opptur å lese og se alle som har fulgt oss de to siste ukene. Takk til Ingvild som har blogget og sikret at dagboka kom ut. Takk til Jarle Trå for generøsitet – og som gav oss tilgang til dagbok og bilder underveis, for god informasjon og velorganisert tur. En stor takk til Knut, Jakob og Bård for strålende og imponerende  guiding, historier, kunnskap, erfaringsdeling og humor!  Takk til alle deltagerne for fint turfølge og ikke minst takk til alle som hjalp meg å skru opp vannflasker, åpne klips, knuter og karabiner. Leddene strakk ikke helt til denne gangen. Bilde 6 BH

Jeg blar gjennom bildene, ser på utsikten, kjenner luktene og husker stillheten. Bjørnevaktene med totalt fravær av lyd fra verken dyr, vind eller snø gjorde sterkt inntrykk. Det var ikke vanskelig å stå opp kl. 0400 for å være ute og observere om det kom en bamse på besøk. Det var derimot en glede og ren balsam for sjelen å kjenne på stillheten den timen bamsevakta tok. Det vrimlet ikke med bjørn, men vi så han på Austfjorden. Fredelig tasset en binne med et par unger på god avstand. Forestillingen om en brautende og farlig bjørn, snudde seg til vemod. Ellers tok ikke rypa det særlig ille opp at vi marsjerte inn på hennes område. Den enset oss nesten ikke der den lette etter mat i morenene. Noen rein brydde seg heller ikke særlig mye om noen skibumser som tok turen innom. Det var nok daglig kost på disse tider. Selen derimot, var kjapp med å komme seg under isen. Den ville slett ikke bli tatt bilde av.
Langs hele turen, uansett hvilken himmelretning skituppene pekte, stod utallige fjellformasjoner. Den ene større og mer spektakulær enn den andre. Kulda forhindret oss aldri i å hente opp kameraet, selv om det ble en del kalde fingre i håpet om å fange øyeblikkene, som jeg ville ha med meg hjem. Her er et lite knippe bilder.

Bilde 1

Til høyre i bildet ser du Tarantellen. Liten, men ikke ubetydelig – omlag tretti meter høy.

Bilde 3 Tarantellen

Dette er “inne” i Tarantellen” – en av stolpene

Bilde 4 Rype

Ryper er ålreite fugler!

Bilde 5 Smuttbreen

På vei ned Smuttbreen.

 

Bilde 7 Bjørnevakt

 

Fra bjørnevakten. Eventyrlige øyeblikk

Bilde 8 Life is good

Life is good!

Bilde 8 På rad og på rekke

På vei til Veteranbreen.

Bilde 9 Kjærlighet

Kjærlighet!

Bilde 10 utsikt fra NEwton

Utsikt fra Newtontoppen.

Bilde 11 på rad og på rekke

Sånn går no dagan!

Bilde 12 fra Nattevakten

Nattevakt. Det ble forferdelig lange bein i den sola!