+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Under månen og vulkanen Etna

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Under månen og vulkanen Etna

P1030622 (1)

I en liten landsby i provinsen Catania på Sicilia, sitter jeg. Nedenfor landsbyen ligger Taormina og retning vest ligger vulkanen Etna. På himmelen henger månen. Jeg befinner meg midt i naturens eget kraftsenter. Jeg er på skriveretreat i en by som i er vertsskap for G7 møtet i slutten av mai. Med andre ord – her skjer det store ting.

Husene ligger tett, gatene trange og utsikten overveldende. Til denne landsbyen har mange forfattere funnet veien, blitt inspirert og motivert for å komme i gang og å fortsette skrivingen. Her har de funnet roen og veien videre. Det trengte jeg nå. Hodet har stanget i veggen en stund, det er frustrerende og spørsmålet som umiddelbart melder seg da er hvordan fa*n skal jeg komme videre. I arbeidet med tekst skjer det en gang i blant at det pakker seg, i håp om at det løsner. Jeg prøver og prøver, men ingen veier fører fra. En trakt som allerede er stappfull, fylles med enda mer. Men det skjer ikke en dritt. Folkens – da er det en glede å tenke på tilsvarende øyeblikk en tåket mørk januardag. Det var sølete, snø, slaps og det regnet. Akkurat den tirsdagen, meldte jeg meg på skriveretreat med Kristin Flood.

Å skrive bare et steinkast fra havet, fjellene og en levende vulkan, er fascinerende. Utsikt til slott, borger og middelalder ruiner er spennende. Kristin Flood er forfatter av Frans av Assisis fotspor, Amor Fati, Rom for stillhet og Nærvær. Sammen med Merle Levin fra Sør-Afrika beriker de skrivelystne og nysgjerrige skrivehjerter. Knuter løses opp og flyten kommer tilbake. Folkens – her er det liv og her er det energi. Kulen i panna er på vei ned. Dette hjelper og det er morsomt. Skulle du være en av dem som sitter med en idé, har en plan eller en drøm – er dette å anbefale. Les mer om Kristin Floodkristinflood.com eller Facebook siden hennes.

Jeg er kommet til dag tre av seks. Her en knippe bilder fra de siste dagene:

P1030645

P1030636

Utsikt til Etna på kvelden

P1030572

Utsikt mot Etna på morgenen

P1030626 (1)

Utsikten fra rommet mot fastlandet på Italia

P1030620 (1)

 

Kristin Flood og meg

P1030599 (1)

Like ved rommet mitt..

P1030590 (1)

Trappa til hotellet

P1030571 (1)

Havet…

P1030625

Utsikt fra hotellrommet