+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

79 grader Nord – Dag 5

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

79 grader Nord – Dag 5

Skjermbilde 2017-03-05 kl. 18.08.25

Nå er vi på vei mot Kongsveien. Jeg har aldri gått en kongevei – nå skjer det. Eller rettere sagt en kongebre – innerst i Kongsfjorden, rundt 14 kilometer sørøst for Ny-Ålesund. Navnet er en norsk oversettelse av det tidligere brukte engelske navnet Kings Highway.

I dag har vi hatt all slags vær. Det startet med sol og fint, før det blåste opp – og så regn. På veien hadde vi utsikt mot Ny-Ålesund hvor vi kunne skimte noen hus og båter som lå i havn. Snart er vi der. Ettersom regnet gjorde det lite spennende å gå, så bestemte vi oss for å slå leir ganske tidlig og få tørket tøyet vårt. Vi har virkelig funnet et herlig sted ved Dronningpasset med panoramautsikt mot fjellene Tre Kroner, bestående av fjelltoppene Dana, Svea og Nora.

I dag har vi gått på isbre og her er det mye snø, så det går fint å gå på ski. Etter en dag på bena er det godt å få i seg energi. Vi har med oss Drytech turmat som vi blander med varmt vann. I dag står Pasta Bolognese på menyen, og i morgen går vi for Torsk. Nam nam!

Middag-bolognese-drytechMiddag-torskikarrisaus

Snart er vi i Ny-Ålesund!! Juuuhuuuu!

Skjermbilde 2017-03-07 kl. 14.02.35