+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

79 grader Nord – Dag 2

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

79 grader Nord – Dag 2

Snøhjerte

 

Bilde 9 Kjærlighet

Så er vi i gang! Det er delvis klarvær og vindstille. Vi drar om litt og er nok snart utenfor dekning. Denne dagen skal vi ha med oss et filmteam. Det blir spennende!

Første etappe er i båt over Isfjorden til Borebukta – tidligere kalt Tundra Bay. Denne fjorden er 4,5 km bred og omtrent 10 km lang lang og ligger på nordsiden av Isfjorden. Mot øst kan vi se det karakteristiske fjellet Syltoppen på 680 moh (bildet nedenfor).

Syltoppen Svalbard

Syltoppen Svalbard

Vi beveger oss inn i Nordre Isfjorden Nasjonalpark. På Wikipedia står det: “Parken ble opprettet 26. september 2003, for å «bevare et stort, sammenhengende og i det vesentligste urørt arktisk kyst- og fjordlandskap med intakte naturtyper, økosystemer, arter, naturlige økologiske prosesser, landskapselementer og kulturminner som referanseområde for naturforskning og for opplevelse av Svalbards natur- og kulturarv». I dette området er det forbud mot bruk av fly og helikopter, sykkel og motorkjøretøy på barmark. Snøscooterferdselen er underlagt de generelle Svalbard-bestemmelsene. Dette blir knall!!

Her tar vi på oss ski og går inn i selveste Trollheimen – et imponerende stykke landskap. Gjett om dette blir stas!