+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Kurs

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Omstart: Ta grep om stresset

Stress er krevende, du blir sliten og noen blir syke av det. For stress er som en strikk som strekkes og strekkes og strekkes, og til slutt ryker den. Om den ikke ryker, blir elastisiteten borte og det er vanskelig å kjenne etter hvor grensene går. Har du lengsel etter å legge om kursen og ivrer etter mer tid til det du har lyst til?

Det er mulig å få til. For å få bukt med stress, må vi undersøke hvor det kommer fra og trene på å redusere det. Vi må bli bevisst hva det er, slik at vi kan ta gode valg og beslutninger. 

Dette skal vi jobbe med i nettkurset:
– Hva du trenger for å komme i gang. Hvordan lytte; til deg selv og til andre – og hvem kan lytte og støtte deg underveis? 
– Hvorfor tar du valgene og beslutningene du gjør, hva er dine mønster, vaner eller drivere, og hvordan dempe intensiteten på dem?
– Hva er mulig å endre og hva er fånyttes å bruke energi på å endre?
-Hvordan trene på å sette grenser, hvilke hindringer vil oppstå og hvordan forsere dem?

Vi avslutter med hvordan du skal videreføre det du har lært. For tilbakefall kommer, men nå vil du kjenne igjen det som kommer, du er bevisst på hva som skjer og du kan gjøre noe med det. 

Dette lærer du:
– å legge merke til hva som skjer før det blir før mye
– hvor stresset kommer fra og hvordan du kan ta regi på det som driver deg
– å bli tryggere på egne valg og beslutninger

Nettkurset passer for deg som:
– synes at stress er ualminnelig krevende eller utmattende
– er lei av quick fix og vil ha varig endring
– møter mange stressede personer på jobb eller i privatlivet 

Slik arbeider vi:
Kurset har fem leksjoner, alle med instruktive videoer og oppgaver som du kan jobbe med mellom hver video. Hver video er på mellom 7 og 11 minutter. Dette kurset gir deg et godt utgangspunkt for å stake ut en ny kurs.

Råd: Bruk tid mellom hver leksjon. Gjerne to tre uker. Reflekter og noter egne reaksjoner.

Pris
Kurset koster kr 2900,-
Egne priser for grupper og bedrifter. Ta kontakt med marit@heltsykt.no

Praktisk informasjon
Du melder deg på kurset ved å trykke Kjøp ovenfor og går til handlekurven for å betale.

Du får to e-poster. Den første e-posten er en bekreftelse på at bestillingen er mottatt. Nederst i bekreftelsen ligger en lenke som gir deg tilgang til kurset. Den andre e-posten inneholder ditt personlige brukernavn og passord. Det trenger du for å logge deg inn underveis. Innlogging kan du gjøre på Mine kurs som du finner i menyen Bøker og kurs. 

Når innbetalingen er registrert, får du tilgang til videoer og oppgaver. Du har tilgang til kurset i et år.

Ønsker du oppfølgingssamtaler, ta kontakt med marit@heltsykt.no for avtale. 

Kursleder: Marit Figenschou

Marit Figenschou er statsviter med pedagogisk bakgrunn. Hun har yrkeserfaring fra sentrale roller i næringslivet og har skrevet to bøker: Til Sydpolen. Ingen bragd (2011) om fysisk og psykisk helse og egenrehabilitering. Hun gikk til Sydpolen og har besteget fem av verdens sju høyeste fjell – etter at hun ble syk. I 2018 kom boka Omstart. Forsoning og frigjøring, som handler om egen rehabiliteringsprosess og om emosjonell mestring. 

Hun holder foredrag for ulike målgrupper om temaer knyttet til emosjonell mestring. De siste tjue årene har hun arbeidet med helsefaglige spørsmål knyttet til livskriser, stress, identitet, selvtillit og egenrehabilitering: Hvorfor blir vi så syke og hvordan mestre stress og kriser? Hun har skrevet 50 artikler hos NRK Ytring, Dagbladet, Dagens Medisin, Bergens Tidende og Dagsavisen, og har vært gjest i «Sommer i P2» i NRK2, der hun fortalte om sin egen endringsprosess. 

Videoopptak og redigering: Jon Terje Hellgren Hansen, Oslo Filmkompani

MARIT FIGENSCHOU RÅDGIVNING
Lovisenberggt 4D
0456 OSLO

Org. 827687472