+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

“Vi plukker bit etter bit av livet mitt ut av fryseren”

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

“Vi plukker bit etter bit av livet mitt ut av fryseren”

 

Foto: Scanpix

Ikke alle synes det er like stas å fortelle at de går til psykolog. Jeg har gått i terapi i over tretti år. Ikke for at jeg har det spesielt verre enn alle andre. Men jeg har det bedre. Vi utfordres hver eneste dag – et blikk, noen som forventer noe av deg eller en invitasjon til en fest som du ikke vil gå på. Det opp står alltid en relasjon eller situasjon som utfordrer deg. Derfor – går jeg i terapi. Derfor tar jeg en tur til Astri og å avstemme, sortere og kalibrere! Her er litt fra teksten i boka:

“Statistisk sett skulle jeg ha sluttet hos Astri for lengst, jeg som ustanselig hoppet fra terapeut til terapeut. Men så lenge Astri holder ut, så lenge hun ikke syns livet mitt er altfor kjedelig, skal i alle fall jeg holde ut – uansett hvor frustrerende lang tid det tar å trenge igjennom telen i sjelen. Det gir mening å koble sammen nåtida med historier fra barndommen. Bit for bit plukker vi biter av livet mitt ut av fryseren, tiner dem og bearbeider dem. Noen biter er større enn andre og trenger lengre opptiningstid. Noen ligger fortsatt for langt under telen til å kunne utleveres. Og på dager man helst vil ha det mindre utfordrende, er det godt å kunne klage over revmatologen sin”.