+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Vi er mange – veldig mange!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Vi er mange – veldig mange!

– som er utro!

Minst halvparten av oss er det. Jeg har skrevet om utroskap i min bok “OMSTART”!  Men hvorfor er vi utro? Det som er sentralt i dette tema er ikke utroskapen i seg selv og slett ikke den andre parten. Men hvorfor havnet jeg inn i det og hvilke skadevirkninger det har. Dette tema handler om mine reaksjoner og om hvordan jeg kom meg ut av det. Les teksten i “OMSTART”: Bestill den på nettbutikken på bloggen: https://heltsykt.no/produkt/omstart/

Hva vet vi? En undersøkelse viser at 85 % er utro. Les mer om denne undersøkelsen her. https://www.fremover.no/kuriosa/samliv/nettavisen/dette-er-den-virkelige-grunnen-til-at-folk-er-utro/s/5-17-332008. En annen undersøkelse gjengitt i NRK viser omtrent til at utroskap favner bredt. Her kan man lser at 4 av 5 er utro. Jeg siterer:

Doktorgradstudenten Geneviève Beaulieu-Pelletier ved Université de Montréal’s Department of Psychology har undersøkt sannsynligheten for at par er utro. Hennes sjokkerende tall viser at sannsynligheten for at kjæresten din er utro ligger mellom 40 og 76 prosent. Det som overrasker henne mest er at vi stadig er villig til å sette oss i situasjoner og inngå relasjoner til andre som kan skade forholdet.

Geneviève Beaulieu-Pelletier tror forholdet man har til kjæresten ofte har sammenheng med forholdet vi har til våre foreldre. I studiet sitt ville hun se om disse følelsesmessige båndene har noe å si for trangen til å være utro. 

Les hele innlegget her: https://www.nrk.no/viten/4-av-5-er-utro-1.6214916

 Les hele intervjuet i Dagblad Pluss her:

https://www.dagbladet.no/tema/marit-var-den-andre-kvinnen-i-et-utroskapsforhold/70668999