+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Vi er ikke uunnværlig og må ha pause – fra ALT!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Vi er ikke uunnværlig og må ha pause – fra ALT!

 

Du har kanskje hatt en god høstferie og er tilbake på kontoret. Høstferie eller ikke – noen dager fri er etterlengtet for de aller fleste av oss. Men hvem husker ikke dagene før ferien starter. Lister med alt som skal gjøres, e-poster skal besvares, beskjeder gis og stresset som bygger seg opp inn mot den første fridagen. Det er nesten som at man skal være borte for alltid! Det er som om man skal slutte og verden ikke kan gå videre uten meg – i en eller tre uker! Jeg må bokstavlig sliter meg løs og håper at ikke verdens går under. De første dagene som går med til å få skuldrene ned og stresset ut av kroppen: – sendte jeg den e-posten, fikk de med seg alle beskjedene og – nesten – klarer de seg uten meg. Haahhha – det er nesten litt rørende å tenke på at jeg kunne se på meg selv som så viktig og at alt stoppet opp når jeg var borte. Tenke seg til.

Jeg kom over dette intervjuet som Geir Christiansen har gjort med stressforsker Are Holen. Her er det mye klokt: For vi er alle forskjellige og ikke alle har samme forhold som meg til jobben. Ikke alle synes det er stas å blir ladet opp med e-post og SMS i ferien. Jeg støtter meg til han nåe han sier: – Få turtallet ned, demp deg og la det for en gangs skyld gå litt langsommere. Han sier et rungende JA – ferie er viktig, vi er ikke uunnværlig og vi må ha en pause fra ALT – inniblant!

Les mer her: http://hmsmagasinet.no/–-ferie-er-helt-nødvendig