+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

varsom.no

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

varsom.no

IMG_1988

Er man usikker på om det er skredfare eller ikke, finnes det er fabelaktig æpp som heter varsom.no. Det er en tjeneste levert av NVE, i samarbeid med Meteorologiske institutt, Statens Vegvesen og Bane Nor. Første gang jeg stifta bekjentskap med den var i fjor vår på den berømmelige skituren i Lyngen. Jeg tok kontakt med Espen Nordhahl, leder av skredsenteret i Tromsø, som tipset meg om varsom.no. Om jeg ikke har framstått som superfan av æpper og dingser, så er denne tjenesten super. På varsom.no, finner du oppdatert informasjon om forholdene i område du skal gå i.

I programmet Norge nå, på NRK 1 den 31. januar, fortalte Espen om hvordan de jobber med skredvarslingstjenesten og hva som er kritisk om man skulle være uheldig å havne i skred. Et strålende arbeide legges ned og liv kan reddes. Se hele programmet her: https://tv.nrk.no/serie/norge-naa/ENRK10013118/31-01-2018

Så – skal du på tur i helga eller om du planlegger tur – husk å ta med de tre Sène- Spade, Søkestang og Sender/mottaker. Ukas tips – last ned varsom.no.

Ellers er det supre forhold i området – og det er NOK snø. Her er noen bilder fra dagens tur.

IMG_1986 IMG_1985IMG_1987

God helg!