+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Tung tids tale

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Tung tids tale

Foto: Jan Tomas Espedal

Foto: Jan Tomas Espedal

Modig bok om tabubelagt emne

Tung tids tale av Olaug Nilssen gjorde et dypt inntrykk. Da jeg leste boka, undret jeg meg over hvem Olaug Nilssen er. Hvem er denne mora som klarer å skildre en gutt som var som alle andre barn, men hvor utviklingen tok en annen retning? Hva med tap og sorg, sinne og fortvilelse som må håndteres når barnet ditt blir autist; et bleiebarn, utagerende og krevende å leve med? Jeg bøyer meg i støvet for hvor usminket, rått, nært og ekte hun forteller om hverdagene. Det beveger å lese om nærheten og kjærligheten til Daniel. Det er en rå kjærlighetshistorie.

En rå kjærlighetshistorie 

Så fikk vi møte Olaug på skrivestudiet jeg tar på høgskolen. Hun holdt foredrag i biblioteket, og vi lyttet til en hverdagshelt, en samfunnsaktivist som fortsetter kampen mot byråkratiet. Jeg tenkte på hvor heldig Daniel er som har en så klok, bevisst, ressurssterk og reflektert mor. Olaug avsluttet foredraget med å spille av opptak av samtalen hun og Daniel hadde på en biltur. Den gangen Daniel sier: Jeg tror jeg elsker deg. Opptaket var rørende og til å få gåsehud av. Olaug undrer seg over om han har lært det eller om han mener det. Daniel tenker nok sitt.

Tung tids tale