KOMMENTARER / 0
Foto: Jan Tomas Espedal

Foto: Jan Tomas Espedal

Modig bok om tabubelagt emne

Tung tids tale av Olaug Nilssen gjorde et dypt inntrykk. Da jeg leste boka, undret jeg meg over hvem Olaug Nilssen er. Hvem er denne mora som klarer å skildre en gutt som var som alle andre barn, men hvor utviklingen tok en annen retning? Hva med tap og sorg, sinne og fortvilelse som må håndteres når barnet ditt blir autist; et bleiebarn, utagerende og krevende å leve med? Jeg bøyer meg i støvet for hvor usminket, rått, nært og ekte hun forteller om hverdagene. Det beveger å lese om nærheten og kjærligheten til Daniel. Det er en rå kjærlighetshistorie.

En rå kjærlighetshistorie 

Så fikk vi møte Olaug på skrivestudiet jeg tar på høgskolen. Hun holdt foredrag i biblioteket, og vi lyttet til en hverdagshelt, en samfunnsaktivist som fortsetter kampen mot byråkratiet. Jeg tenkte på hvor heldig Daniel er som har en så klok, bevisst, ressurssterk og reflektert mor. Olaug avsluttet foredraget med å spille av opptak av samtalen hun og Daniel hadde på en biltur. Den gangen Daniel sier: Jeg tror jeg elsker deg. Opptaket var rørende og til å få gåsehud av. Olaug undrer seg over om han har lært det eller om han mener det. Daniel tenker nok sitt.

Tung tids tale

 

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer