+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Tilbake til skolebenken

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Tilbake til skolebenken

1OuGN8%yRrSG2kb8d%oNcA_thumb_4713

Hvorfor ikke? 

Høsten 2016 tok jeg første modul i masterprogrammet i Faglitterær skriving ved Høgskolen i Sørøst Norge. “Hvorfor ikke?”, tenkte jeg da jeg så invitasjonen om å søke. Jeg som er pensjonist, som bor i et land der utdanning er gratis og alder ikke er noen hindring for å bli tatt opp på studiet. Jeg gravde i pappesker og fant utgamle vitnemål og klinka til. Jeg kom inn.

Droppe eksamen?  

Da det nærmet seg eksamen, meldte jeg meg ut. DET har jeg ikke bruk for. Hvorfor stresse når man ikke må? Men tanken om å skippe eksamen snudde heldigvis brått. Å være student og ta del i et så sterkt faglig miljø, bli inspirert og foret til ørene med ny informasjon og så ikke fullføre? Nei, det føltes illojalt. Så jeg tok meg sammen. Ja, faktisk! Jeg tok eksamen.

Mastergrad i sikte

I dette semesteret tar jeg Biografiske tekster. Ikke bare spennende forelesninger, men også møter med sterke medstudenter. Og i de omgivelsene. Sjekk den Campusen!

Hva lærer vi?

Vi fordyper oss innen emner som:

  • essayistikk
  • biografiske tekster
  • formidling og forleggeri
  • fortellende dokumentar
  • retorikk og debatt
  • vitenskapelig skriving

Det gir også jobbmuligheter for dem som tenker i de baner:

“Du utvikler ferdigheter i profesjonell og kreativ fagskriving og oppnår praktisk dyktighet i å bruke digitale medier i egen faglitterær virksomhet og forståelse av hva det vil si å arbeide med profesjonell publisering”, sier teksten i en av brosjyrene fra høgskolen.

Her følger et knippe bilder fra min studenthverdag: 

Arkitektonisk ikke så verst!

04FFfliRQdWY1ozxpqveBg_thumb_4705

Fra gangene..

5aePmOolRG2AQI1rXbUYsg_thumb_470e

Et godt sted å være

H60B+Q%MTKGPBFEoYm%EYg_thumb_470c

Vår på campus

F+SF+u8iRXa59CrcB89Cgg_thumb_4714

Bra folk!

fZ1Keu1bQDC4dQBV6uwoAQ_thumb_46ff

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4709

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_470dslwTe9Q6Td6YSHRQRHKcKQ_thumb_4702

Lese, lese

ZLwggQdKRbuymo4wvQWe%g_thumb_470b

Internasjonalt studiemiljø

w7cmBFwhTECrtwdXgF2W6A_thumb_470f vKMc0Xe6TG6JFosvnaEX1g_thumb_4704

Studentboliger

A5054Ff0Re2rViRT2exjqg_thumb_4715

Jeg koser meg 🙂