+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Tesla sjåfører – slutt å vis fingerń!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Tesla sjåfører – slutt å vis fingerń!

Skjermbilde 2016-06-23 kl. 13.16.36

Jeg sykler sommer og vinter. Sykling er en stor og viktig del av min hverdagsaktivitet. Jeg stopper på rødt lys, gangfelt, viser tegn i rundkjøring (inn og ut), sykler ikke mot kjøreretning, viser viseplikt og trener ikke i sentrum. Om vinteren har jeg vest, lys foran og bak og mye refleks. Jeg opplever bilsjåfører som hyggelige og vennlige folk. Senest i dag stoppet en lastebil, han vinket og gjorde tegn på at jeg skulle slippe ut av en rundkjøring.

Men i dag var det andre gangen at en Tesla sjåfør gjør avvik fra alle andre bilsjåfører. Ned Bygdøy alle får jeg problemer med å finne plass, bak meg ligger en Tesla. Etter et par sekunder finner jeg plass mellom et par biler og Teslaen kan passere. I det han passerer, ser jeg en ung mann i tretti årene, med fin dress og slips og glatt lugg. Bak et sotet glass skriker han noe (som jeg ikke hører) men på munnen ser jeg noe i retning av ”reis-til-helvete-din- jævla- kjerring”. Han var åpenbart sent ute og hadde dårlig tid. Han hadde ikke en gang tid til å sveive ned det sotete glasset. Eller han fant ikke knappen. I stedet for viste han meg fingeren, før han dro til og forsvant.

Jeg tror godt om Teslafolk. De gjør gode valg og er miljøvennlig. De har gode hensikter og jeg har åpenbart vært uheldig – de to gangene jeg har fått kjeft. Men jeg liker ikke at de to sjåførene – som dette handler om – bidrar til at Tesla folk er noen arrogante dritsekker. Hvis du er den Teslasjåføren som passerte Olaf Kyrres Plass i dag kl. 11.04, ta kontakt. Jeg vil ha en prat – ikke om miljø – men om folkeskikk! Det kler dere bedre å to fingre. Peace!