+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Takk alle dere som lyttet på Sommer i P2!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Takk alle dere som lyttet på Sommer i P2!

P1110070

Det var både overraskende og uventet å bli kontaktet av NRK om å være gjest i Sommer i P2. Å få en time på radio til å fortelle om helse og natur, var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.

Mye på hjertet

Egentlig trengte jeg ikke lang tid på å liste opp hva jeg ville snakke om. Heller var det for mye på hjertet og oppgaven ble å snevre inn. For temaet helse, natur, utrygghet og sårbarheter et stort tema som skulle kokes ned til 4500 ord. Det skulle vise seg at oppgaven var større enn først antatt. Dette skyltes to forhold. For første gang skulle jeg lage tekst som ikke var en kronikk, et foredrag eller en tekst som skulle leses. Jeg skulle skrive en tekst som noen skulle lytte til. Det andre forholdet var hvorfor skulle de lytte til en vilt fremmed person og hvordan skulle jeg unngå at de skrudde av radioen? Det jeg kunne by på var meg selv.

Utfordrende og utviklende

Vaktsjef Janne Kjellberg, tok meg med på en reise inn i et nytt tekstunivers jeg ikke visste fantes. Noe jeg ikke kunne, eller hadde gjort før. Samarbeidet med Janne ble en spennende utviklingsreise og mye mer enn å lage programmet. Fra januar til jeg leste inn programmet den 22. mars tenkte jeg på Sommer i P2 døgnet rundt. Janne Kjellberg oppmuntret og veiledet på en imponerende måte. Jeg er NRK P2 og vaktsjef Janne Kjellberg evig takknemlig for denne muligheten. Takk også til Lene Løken og Gro Hegdal, som korrigerte tekst og innhold underveis.

Tusen takk!

Takk alle dere som fulgte meg denne timen. Takk for meldinger – fra kjente og ukjente – som strømmet inn under programmet og som fortsatte utover den lune sommerdagen. Takk for telefoner, e-poster, SMSer, Messenger meldinger og alle kommentarer og delinger. Dette har vært helt overveldende og veldig hyggelig. Sånn på tampen – jeg ønsker dere alle en riktig god sommer!

Spilleliste:

  • Ane Brun: To Let Myself go
  • Bob Dylan: Make you feel My love
  • Røyksopp & Susanne Sundfør: ”Running to the sea”
  • Thomas Dybdahl: 3 mile Harbour
  • Radka Toneff: Moon’s a Harsh Mistress
  • Mari Boine: Chilluminati – Cafe del Mar – Gula Gula
  • Coldplay: A sky full of star
  • Ane brun: Koop Island Blues

Min Sommer i P2, finner du her:

Jeg forteller om hvor tøft det var å falle ut av arbeidslivet. Men også om hvordan en livslang kjærlighet til natur og fjell hjalp meg tilbake til et meningsfullt liv.