+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Sykehuspolitikk vs helsepolitikk

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Sykehuspolitikk vs helsepolitikk

Jeg så debatten på NRK og tenkte på Jonas Gahr Støre. I hans tid som helseminister, var forebygging en del av de fleste innlegg, debatter og foredrag. Men valgkampen vi er midt inne i, er det sykehusene og eldreomsorg det dreier seg om. Helseforebygging er ikke nevnt. Nå dreier debatten om funksjoner, hvor de skal ligge, reisetid til sykehus osv. Selvsagt viktig. Men vi må se på hva vi kan gjøre for å forhindre at folk havner der. Livsstilsykdommene er fortsatt et kjempestort problem og alt for mange havner i statistikken.

Jeg tror det er uklokt å miste fokus og å havne i den tro at antall senger løser problemer. Vi har en stor oppgave å bidra til holdningsendringer innen fysisk aktivitet, kosthold og psykisk velvære. Det underligste er at debatten på NRK gikk sammen dag som Helsedirektoratet la fram rapporten som viser at vi ligger langt ned på lista over anbefalinger. Så nå folkens – må vi sparke politikerne i rompa og etterspørre – hvor blir det av sykkelveier, gå/turstier osv. Les mer på Lisbeth Rugtvedt blogg:

Skjermbilde 2015-09-07 kl. 12.44.12http://www.dagensmedisin.no/blogger/lisbet-rugtvedt/2015/09/03/forebygging-forebygging-forebygging/