+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Stress, korte tekster, klippe og lime og ENTER – dårlig kombinasjon

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Stress, korte tekster, klippe og lime og ENTER – dårlig kombinasjon

Ingenting er så vanskelig som å lage korte setninger med fyndig språk og som skal være lett og forstå. Hvor mange ganger treffer ikke pekefingeren enter-knappen før jeg har fått tenkt meg om. Hvor mange ganger på messenger (meldinger) er det ikke at halve setninger sendes av gåre. En bønn om at du rekker å rette opp før mottaker leser den, er en fattig trøst. Men verst av alt – er det travelt og konsentrasjonen er redusert – er det lett å tråkke feil og kanskje såre andre.

Etter å ha vært i hi – les: sittet med lange tekster, kapitler og avsnitt – er jeg omsider ute av dvalen, skrivingen og det rolige tempoet.  Utenfor hiet er alt annerledes, fargene og luften og det er høyt tempo. Ganske nylig la jeg ut invitasjonen til lanseringen av den nye boka mi ut på SOME (for det er kanskje slik det skrives). Etter dager med gnukking på en setning eller to, var det tid for å sende meldingen ut på sosiale medier. Men hvilken versjon av den ene setningen var det, hvor var den lagret, var det «_siste» eller «_(2)» eller var det «_red»  og hva skulle stå i meldingen på Face Book? Hva skal stå på Heltsykt og hva skal stå på min side. FB meg her og FB meg der. Det var bare minutter før bussen gikk og jeg skulle være borte et par dager. På skrivebordet lå tekstene klare. Tiden gikk, pulsen økte, det var varmt og jeg mistet oversikten. Men kan det være så vanskelig? Er det så nøye og må alt være pinlig korrekt? Tross alt hadde jeg brukt en hel uke på å tenke gjennom hvordan det skulle være. Jeg tenkte i et sekund – det kan ikke gå så forferdelig galt. Hodet var gloheit og jeg var svett. Jeg trykket enter og hoppet på bussen for å rekke en avtale. Sendt er glemt, tenkte jeg. Men det er det ikke. For boka mi handler ikke om hva som skjer når det smeller, eller når bomben faller. Den handler om noe ganske annet – om reaksjoner, forsoning og å finne tilbake til trygghet etter at vanskelige situasjoner inntreffer.

Som jeg skriver om i boka, er det er lov å gjøre feil. Det skjer hendelser som kan sette en ut, men de kan håndteres. Følelsene kan ta overhånd og bli uhåndterlig. Men det som er gjort, er det lite å gjøre med. Men jeg kan forsone meg med at det ble slik og jeg skal gjøre noe med hvordan jeg forholder meg til det. Kombinasjon av stress, korte tekster, kippe og lime, laber konsentrasjon og store fingertupper er ikke bra. FB er ikke lett!!!