+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Stress ned med skitur

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Stress ned med skitur

Ja, vi elsker dette landet. Anti stress

Så nødvendig naturen har vært i den rare tida fra den 12. mars. Aldri har jeg kjent mer på gleden av å være i bevegelse, finne nye stier og nyte utsikten. Aldri har jeg vært mer glad for å kunne flytte meg fra A til B. Aldri har jeg kjent mer på trangen til å komme UT. Aldri har jeg hatt større behov for å lufte tankespinn og rydde hodet. Aldri har naturen vært viktigere for å handtere stress.

Stress ned i Lyngen

Det er ikke utelukkende glede. Kroppen protesterer, jeg blir tørst og jeg blir sliten. Skia er bakglatte, det snør og det er kaldt. All kraft og energi går med til å flytte beina, blunke, tenke og trekke pusten. Men hver gang står det noen engler på toppen og venter på meg. Jeg vil dit, over kanten til en enda bedre utsikt. Til nye fjell i horisonten. Leddene knirker og anklene er ømme. Langsomt slipper smerten taket og så blir det rolig.

Randonee har vært en fjern tanke – egentlig veldig fjern. I Lyngen i mars, fant jeg pinkoden. Fjern tid med slalåm og telemark. Så var det teknikken, hvilket bein skal først og sist og hvor skal trykket være. Midt i en bratt bakke i Lyngen ramla pinkoden inn. Så var det gjort. Det gjør at turene i år er blitt utvidet og opplevelsene enda flere. Gradvis og uten stress kommer mestringsfølelsen.

En tanke jeg gjør meg er at det er viktig å starte skisesongen på godt føre. Det må bli en god opplevelse. Like viktig er det å avslutte sesongen slik. Fortsatt er det full vinter mange steder i landet og muligheter for å nyte lange skiturer. Det er bare å gå. Min kjærlighetshistorie til snø og natur tar en pause nå. Her er noen bilder fra noen av turene i mars, april og mai.

Les mer her: https://heltsykt.no/produkt/til-sydpolen-ingen-bragd/

Les mer her: http://visitlyngen

Fotograf Øyvind Glendrange

Valdresflya