+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Plast engasjerer, men kan også være kunst.

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Plast engasjerer, men kan også være kunst.

 

Hun har plukket plast i flere år og hun har i snart ti å vært opptatt av at havet fylles av plast. Det er lett å bli begeistret og forstå det glødende engasjementet til Pippip Ferner. Hennes oppgitthet over forsøplingen i havet er godt begrunnet. – 15 tonn plast havner i havet hvert minutt! Små biter med plast vikles inn i tang, tomflasker og snusbokser som flyter i vannet. Og plastposer fra REMA 1000, KIWI og Coop som dupper i vannskorpa, viser sjødesløse holdninger til dyr og planter i naturen. Hun har plukket opp mange plastposer, plast fra høyballer og søppelsekker. Men hun har i tillegg laget kunst av dem. Men før hun kunne strikke og flette plasten, har hun vasket og skylt dem. På det første bildet viser hun hvor mye en bærepose utgjør når den strikkes.

I Oslo Prosjektrom viser hun arbeider. Ca. 400 timers arbeide har gått med til installasjonen. Jeg spør henne om de skal selges. Det kan de nok, men problemet er at plasten ikke tåler sollys over tid. Det betyr at 400 timers arbeide vil smuldre opp og opphøre som kunstverk. De vil ikke slutte å eksister, for først mikroplast – så nanoplast.

Følg Pippip i sitt arbeide som kunstner, men også som en sterk stemme mot forurensning av havet. Utstillingen i Oslo Prosjektrom er åpen fra 4. – 21. Oktober. Åpent torsdag fra Kl. 1500 – 1900, lørdag og søndag fra 1200 – 1600 i Platous gate 18, 0191 Oslo.

Eller besøk Pippip på www.pippip.no

Her er bilder fra utstillingen.