+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Noe viktig har skjedd siden den 12. mars

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Noe viktig har skjedd siden den 12. mars

For få uke siden, var det meste annerledes. På den korte tiden har oppmerksomheten snudd seg til helt andre ting. Vi skal ikke på hytta, ikke på jobben, ikke på treningssenteret og vi skal ikke shoppe. På kort tid har vi funnet fram til bålplasser i nærmiljøet, turløyper vi ikke ante fantes. Vi har tid til å tenke og reflektere. Vi har fått TID. I løpet av rekord tid har viruset flyttet oppmerksomheten fra storbyferier, klær, restaurantbesøk, fest med venner eller en kaffe på hjørnet til yrkesgrupper som ikke står øverst på rangstigen. I dag heier vi på våre nye helter som NAV ansatte, renholdere, helsearbeider og mediafolk. Når var det sist vi klappet for lærerne, holdt konserter i bakgården for folk på balkongene. Det er stille, vi hilser på hverandre og smiler vennlig – slik vi gjorde etter 22. juli. En slags felleskap har oppstått i den felles båten vi sitter i.

Det er mye godhet og varme å se. Rørende plakater og endeløs omtanke og omsorg. Nye felleskap og måter å være sammen på har oppstått. Men om det er mye bra som skjer, er det også mange følelser i sving. De lider under koronareglene. Det er mye å huske og passe på – koronastresset er skyhøyt. Emosjonell mestring er krevende når krisen favner så bredt og dypt. For hvordan bli møtt på bekymringer, sårbarhet og usikkerhet? Og det er lett å bli usikker – på regler om hva er lov og ikke lov. Jeg har undret meg på hvorfor det er så mange pekefingre og fordømmelse. Det er mye å reflektere over og mange problemstillinger å drodle over i tiden som kommer. Og hva er konsekvensene av isolasjon og ensomhet?

Jeg savner vennene mine intenst. Jeg savner å gi dem en klem, se dem dypt i øynene og ta på dem. Jeg savner felleskapet. Jeg savner å møte det Og når kan det skje og hvor lenge må jeg vente til jeg kan gi en bamseklem. Jeg håper vi kan ta med oss de gode erfaringene fra denne perioden inn i framtiden. Kanskje det skjer en endring – for alltid? Eller hva tenker du?