+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Natur er terapi!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Natur er terapi!

Det har blitt tilbragt mage timer rundt et bål og mange samtaler mens flammene har flyttet seg i alle retninger. Tankene og praten har blitt varmet opp, stemmene er lave og milde. Jeg tilbringer mye tid ute i naturen, mellom trær, på en åskam eller på et fjell. Jeg trenger ikke forskning for å bevise at det gjør meg godt. Jeg trenger ingen bekreftelser på at å bevege seg er stressdempende og gjør meg rolig på så mange plan.

Det har blitt mange lange turer. Uker i telt og på tur sammen med turkamerater har gitt meg mange erfaringer. Mange problemer ble med på turen, ble modnet og knadd og sortert. Turene har blitt en sikker oppskrift på å sette ting i perspektiv. Hva er viktig her i verden og hva betyr mest? Jeg har lært å kjenne meg selv, styrker og svakheter og jeg har kommet i kontakt et følelsesregister jeg ikke visste fantes. Av og til savner jeg å bare forhold meg til innholdet i en ryggsekk og la tankene få all den plassen de måtte ha behov for.

Nylig leste jeg om at natur brukes som terapirom for ungdommer om sliter. Friluftsterapi! Til Forskning.no, sier forsker Carina Ribe Fernee, at – Naturen kan være slik at den fanger oppmerksomheten på en positiv måte. I stedet for å gnage på alt som er vanskelig, er man opptatt av det som skjer i gruppen. Ungdommene kom også mer i kontakt med seg selv. De fikk tid til å stoppe opp og reflektere over livet.

Videre sier hun: – Ungdommene fortalte at de ikke følte seg presset. Når de satt sammen rundt bålet i naturen trengte de ikke å si så mye. De kunne være seg selv, og turte å være sammen på en mer autentisk måte, sier hun.

Jeg er overbevist om at det er nettopp det siste om er vanskelig – å være den man egentlig er! Da hjelper det å ha tid og få ting å forholde seg til.

Les hele artikkelen her: https://forskning.no/barn-og-ungdom-mental-helse-ungdom-partner/terapi-i-naturen-hjelper-unge-a-finne-ro/1581541?fbclid=IwAR0JkgIwYw5vyALc6_wHl-p9gjFTPYPK7YsYXBkq8YGrjyib0cyEgnxfXMY

Facebook Comments