+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Når kroppen snakker

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Når kroppen snakker

Dette er sitat fra boka OMSTART – forsoning og frigjøring som jeg gav ut i 2018. En sentral del av OMSTARTs prosessen har vært er å forstå kroppen og å bli kroppsbevisst. Kroppen navigerer på beste måte, men av opp til blir det for mye å forholde seg til.

Her er et sitat: “Jeg står midt i behandlingsrommet. Kiropraktoren sier ikke stort, han virker å være en stillfaren type. Så hviler han haka på hånda si. Blir stående og betrakte kroppen min, før han går et skritt nærmere. Jeg forteller han at jeg må vri hele ryggen for å klare å luke- parkere bilen, men han virker ikke særlig interessert. Kan han ikke bare klikke skroget på plass? lurer jeg. Klikking er jo effektivt, har jeg hørt. Han har heller ikke så mange kommenterer når jeg antyder at et par–tre behandlingstimer sikkert bør være tilstrekke- lig. Jeg merker at jeg begynner å bli utålmodig.

– Hvor sitter det? spør jeg.
– Stå helt i ro. Ikke gjør noe som helst, sier han – og tar en runde rundt kroppen min. – Av og til forviller kroppen seg inn i mønstre den ikke trives i. Deler av den kan havne i klem, og det merkes. Da kan kroppen bli skeiv og stiv.
– Jeg har jo ikke gjort noe spesielt, sier jeg. – Det har bare blitt sånn.
– Blir kroppen utsatt for store påkjenninger, så husker den det. Vi snakker om hukommelse her. Smerter er varsler om at noe er riv ruskende galt. Kroppen vil ha plass og ro. – Det er ingenting som hjelper mot nakken min. Jeg har prøvd nesten alt, bortsett fra hypnose.
Kiropraktoren sier ingenting.”

Les mer her: bestill boka her: https://heltsykt.no/produkt/omstart/

Facebook Comments