KOMMENTARER / 0

IMG_1022

Det er ikke hver dag man oppdager at man har havnet på museum. Men det skjedde denne uken. Liv Marit Stern er på vei til Denali og før avreise var hun innom museet i Talkeetna. Der hang flagget fra turen vår for 10 år siden!

Sammen med Christian Eide, Trond Eilertsen, Bjørn Moa, Stig Løvlund, Margrethe Aanesen, Thorleif Nøkleby, Einar Huse og Eivind Rønning stabbet vi oss oppover. Motorcycle Hill og Head Wall. For noen navn på de bakkene!

Denali eller Mount McKinleyi den amerikanske delstaten Alaska er Nordamerikas høyeste fjell, 6 194 meter over havet.

I mine egne notater fra turen har jeg laget psykiske fjellvettregler – her:

  1. Ingen fjell er verdt så mye som en lilletå
  2. Nedsatt trivsel kan man leve med en stund
  3. Varig skade skal man unngå
  4. Å ikke nå toppen er intet nederlag
  5. 80 % av turen er psykiske og fysiske forberedelser – før avreise
  6. 80 % av selve turen er varig glede, resten er bonus

Noe av det er jo ganske smart tenkt, men jeg undrer meg hvor jeg hentet det fra. Jeg tror neppe jeg har kommet på det selv. Noen må ha sagt det før meg og jeg har snappet det opp.

For medlemsbladet i skiforeningen Snø og Ski, skrev jeg en tekst om turen for ti år siden. Les den her: https://heltsykt.no/wp-content/uploads/2015/04/20081911_Denali.pdf

GOD HELG!

Denali 2008 178

 

Kapittel 5_bilde nummer4-725497Denali 2008 476 Enda vakrere_preview IMG_2146 (1)

 

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer