+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

La meg ikke huske – en triller av Lisbeth Pettersen

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

La meg ikke huske – en triller av Lisbeth Pettersen

Krim både skummelt og nifst på en gang. Lisbeth Pettersens debuterte i høst med boka La meg ikke huske – en triller og jeg leser: Han trekker pusten dypt. Heretter skal han minne seg selv om dette hver time, hver dag: At den som ikke klarer å kontrollere følelsene, vil knekke først. Det er elementærpsykologi. All faenskap begynner med noe som blir tenkt. Og kanskje også sagt. En tanke og en reaksjon. Det kunne skjedd på fem sekunder. 

Men hvorfor skriver hun krim. Til magasinet TARA sier hun: – Jeg trengte noe å okkupere hjernen med fordi jeg lå sjakk matt på sofaen etter diverse behandlinger i forbindelse med brystkreft. Så jeg begynte å skrive og lot det som kom, komme. Det er fem år siden. Den første versjonen av boken var ren selvterapi. Jeg forsto etter hvert at det var en thriller jeg balte med, og deltok senere på flere forfatterkurs for å lære meg å skrive skjønnlitterært. Jeg har trengt lang tid. Og er ikke noe opplagt litterært talent. Men desto staere, sier Pettersen med et smil.

Boka handler om klimaforsker Nina Berger. Hun våkner på Ullevål sykehus med hukommelsestap etter en kollisjon. Når hun kommer hjem, finner hun leiligheten endevendt, men ingenting er stjålet. Tre menn blir bedøvet, kidnappet og våkner opp innestengt i en kjeller. Christian Falchner og Georg Moen er finanstopper, Bjørn Gran er sjef for oljeselskapet Noroil. Vil Nina få hukommelsen tilbake slik at hun kan stå opp mot det som truer henne? Vil de tre mennene i kjelleren bli reddet?

LA MEG IKKE HUSKE er en thriller med høyt spenningsnivå, en sterk kvinne og en truet maktelite. Denne thrilleren vil overraske deg.