KOMMENTARER / 0

Lene Ask_Kjære Rikard

Jeg har ikke lest noe av Lene Ask og hadde derfor ingen forventninger til møtet med henne. Men allerede i starten av foredraget fanget hun min interesse. Fortellerstemmen fascinerte. Hun er lun, morsom og alvorlig på en gang. Som da hun fortalte om sin oppvekst i bibelbeltet i Stavanger-traktene. Som i historien der hun innser at hun ikke er troende og har bestemt seg for å forlate menigheten.

Boka Kjære Rikard er en knallsterk historie om Rikard, som ble født på Madagaskar og endte på barnehjemmet Solbakken i Stavanger mens faren fortsatte sin misjonsgjerning. Brevutvekslingen mellom far og sønn forteller en historie om kjærlighet og lengsler. Mellom rutene i tegningene til Ask ser vi den prisen det var å være misjonærbarn på den tiden.

Om tegningene og bøkene er en stor opplevelse, er møtet med Lene Ask like stor. Hun har en formidlingsevne som gir autoritet. Stemmen er vennlig og varm, og jeg ville bare høre mer av henne. Hun er til stede og nær i sin fortelling. Hun er hel ved. For en inspirasjon!

Kjære Rikard 2

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer