+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Jeg var “den andre kvinnen”

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Jeg var “den andre kvinnen”

Utdrag fra boka OMSTART:

Rett før lunsj tikker det inn en e-post fra Vidar som utløser noen ekstra harde hjerteslag. Vidar er gift – fremdeles – og i tre år har vi hatt et slags forhold som fortsatt ikke vet helt hva det vil. I e-posten skriver Vidar at kona hans skal på noe damegreier i helga. Derfor kan han bli med på fjellturen likevel.

Venninnen min Ida har sendt en hilsen: – Forresten har jeg shoppet nye jeans til helga, skriver hun, og dét er nok til å få meg i tvil om hele garderoben min. I lunsjpausen løper jeg rett til nærmeste kjøpesenter. Blar fort gjennom klesstativene, vel vitende om at bankkontoen er slunken. Idet jeg drar kredittkortet, ser jeg for meg Vidars beundrende blikk.

___

Første gang jeg traff Vidar, satt vi ved en bardisk i Oslo. Det for en pil mellom oss. Vi snakket i munnen på hverandre, skålte og drakk rødvin mens vi vurderte hyllene med sprit, før vi danset tett og gikk sammen ut i natta.

____

Vidar er mye eldre enn meg. Like høy og pen som faren min, og like interessert i jakt og fiske. Det meste som har skjedd mellom oss, har skjedd i skjul, gjerne etter mørkets frambrudd, og kanskje i en helt annen by, i et annet land. Kyssene våre kjølner før det lysner.

___

Det er en evighet siden vi begynte å snakke om at Vidar kanskje skulle skille seg, men en snikende følelse forteller meg at det aldri kommer til å skje.

Vi har vært sammen på og av i fire år nå, men den siste tida har jeg kjent meg mer og mer trøtt. Trøtt av å måtte ta regningen alene for kjærligheten til en gift mann. Trøtt av all usikkerheten og uroen, og alle de fargeløse hverdagene…

 

BESTILL BOKA

Les artikkel om temaet i Dagbladet Pluss