+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Jeg heier på Gunhild Stordalen

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Jeg heier på Gunhild Stordalen

Gunnhild Stordalen har karra seg opp en av livets aller tøffeste motbakker. Hun har så vidt fått hodet over kanten og er et bevis på at det som kan virke umulig, likevel er mulig. Den spinkle kroppen har en kraft som mange vil misunne. Hun har en tro og en overbevisning på saker som angår oss alle – og hun sloss for dem. Hun har funnet en mening i det meningsløse. Hennes engasjement for EAT og det hun har fått til, er imponerende. Hun samler verdens ledere og skaper oppslutning om saker som berører en hel verden – hvordan skal vi skaffe et sunt og bærekraftig kosthold.Skjermbilde 2015-06-03 kl. 16.30.51

Det er derfor med undring å se at det pågår en nærmest hetskampanje mot henne. Det er trist å registrere ytringer om henne som person – som rik, pen, vellykket, masse penger og til og med en rik mann. Folkens – er vi misunnelig og sjalu? Misunnelse er noe vi alle har og alle opplever fra tid til annen. En side ved det er at vi så inderlig gjerne skulle gjort det samme som Gunhild Stordalen, hatt de samme egenskapene, vært like tynn, hatt den kraften, energien, pen, intelligent og klok. Det er bare så fortærende at vi ikke er det. Sammenlignet med henne er jeg en taper og opplever mindre verd. Vi hører: ”Ja, det er enkelt for henne – hun som har alt”. ”Og i tillegg kjører i privatfly og har en rik mann”. Jeg er misunnelig overfor dem som har alt, kan alt, fikser alt og er framgangsrike.

Sprømålet er hvorfor misunnelsen treffer deg og hva du kan gjøre med den. I stedet for å være takknemlig for det arbeidet Gunhild Stordalen gjør, sette pris på hennes initiativ, glede seg over det hun får til og heie henne fram, doseres sosiale media med ”lett-for-henne” greier. Gunhild Stordalen gjør faktisk noe med deg – hun framkaller misunnelse. Det er en diamant du burde se nærmere på. Hvorfor er jeg mindreverdig, hvorfor er ikke mine prestasjoner gode nok og hvorfor måler jeg meg mot Gunhild Stordalen. Lav selvfølelse er ikke akkurat det beste utgangspunktet for å verdsette andres suksess. At dama er resurssterk, er modig, klok, pen, vakker, rik, kvikk og skarp – er en ting. Om du synes det er ubehagelig – se deg i speilet!