+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Jeg er blitt student!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Jeg er blitt student!

Skjermbilde 2016-06-26 kl. 12.39.55

Så er det klart. Fra høsten er jeg student på masteremne i formidling og forleggeri ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Gjett om jeg er stolt og som jeg gleder meg!

I sommer måtte jeg ta en tur i kjellerboden og børste støv av vitnemålet fra hovedfagseksamen i statsvitenskap og flere år med pedagogikk. Jeg trodde aldri vitnemål skulle komme til nytte,  men heldigvis var de ikke kastet. Det var heller ikke i mine tanker at dokumentasjon ansettelse i Cappelen Damm, skulle komme til nytte. Da jeg sluttet, var det slutt for godt!. Men folkens – man søker ikke som før. Alt skjer elektronisk og eksamenspapirer skal lastes opp – elektronisk. Min analoge hjerne ble overbelastet og overopphetet og til tider koblet også den ut. Men vennlige medarbeidere på høgskolen rykket ut og berget meg i land.

Men nå folkens – i august er jeg i gang. Jeg skal igjen møte min store helt og læremester, Merete Morken Andersen, faglig ansvarlig på studiet. Hun er den største motivator jeg vet om. Hun hun stiller spørsmål når jeg tviler, hun leter etter årsakene til at jeg har gått meg fast og hun hjelper meg til å komme meg videre. Hun var redaktør på Til Sydpolen Ingen bragd. Det var Merete og Gro Hegdal som gjorde den boka mulig. Under skrivingen er det nemlig øyeblikk hvor jeg ikke skjønner hva som er feil, jeg ser ikke problemet og aner ikke hvordan jeg skal komme meg videre. Det krever klokskap – fra kloke folk.

Jeg stiller første dagen, som en svamp. Da skal jeg igjen rekke opp hånden, notere (elektronisk selvsagt) sitte i kantina sammen med ungdommen – eller folka, drikke kaffe og lytte og lære. Jeg skal ta med meg skriveprosjektet mitt, diskutere og problematisere. Neste semester skal jeg nyte å være sammen med flere som meg. Så nå er det i orden. På fredag fikk jeg bekreftelsen og nå er jeg klar. Juuuuhuuu!

Mer om studiet kan dere lese på: https://www.usn.no/studier/finn-studier/sprak-kultur-og-historie/formidling-og-forleggeri/#requirementsText-129727