+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Bad news!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Bad news!

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 16.20.53

Det er tankevekkende at økningen av antidepressiva blant jenter i alderen 15 – 19 år har økt med 6 prosent fra 2014. Blant gutter økte den med 4 prosent. Sammenlignet med forbruk for ti år siden er det 70 prosent flere tenåringsjenter som får antidepressiva. Psykolog Anders Skuterud, sier til Dagen Medisin at legene for lett skriver ut resepter på antidepressiva til ungdom og at det er for lett å ty til medisiner. Bakgrunnen for denne økningen kan ligge i økende prestasjonsorientering, krav om vellykkethet og ikke minst kroppspress, sier Skuterud. Lege Petter Brelien er uenig i at det foreskrives for ofte antidepressiva. Men at det hovedsakelig skrives ut på anbefaling av spesialisthelsetjenesten og at det foreligger grundig vurdering før det utskrives reseptbelagte medikamenter i form av antidepressiva eller sovemedisin.

Men uansett hvordan det argumenteres og hvem som gjør hva, er tallene skremmende og det er ingen forskjell på landsdelene. Det mest skremmende er at så mange ungdommer sliter. Spesielt er det urovekkende at det skjer i et land med så høy levestandard, så mye ressurser og så mange fordeler framfor andre land. Er det slik at jo rikere vi blir, jo mer ulykkelig blir vi?

Folkens – vi løser ikke alle problemene med medisiner, vi trenger hjelp på psykisk helse. Det har vi ikke nok av og tiltak må settes inn.

Hele artikkelen kan du lese her: http://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/04/13/psykologer-og-fastleger-uenige-om-medisinering-av-unge/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified