+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Hvorfor oppstår stress? Bli kjent med ditt indre navigasjonssystem

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Hvorfor oppstår stress? Bli kjent med ditt indre navigasjonssystem

Astri Hognestad har vært min veileder, terapeut og lærer i over tjue år. Jeg har lært utrolig mye gjennom alle disse årene. Jeg forstår hvor mitt eget stress kommer fra og hva som skaper stress og ubehag. Jeg har funnet fram til nye ressurser, lært å sette grenser og blitt kjent med mine egne følelser – mitt “indre navigasjonssystem”. Det gir meg mulighet til å navigere livet i riktig retning og å ta gode valg. Det handler om å redusere stress. Samarbeidet med Astri har blitt en stor endringsprosess og deler av den prosessen har jeg skrevet om i boka OMSTART som kom i september 2018. Mitt liv hadde vært uendelig krevende uten dette «oppryddings», forsonings- og bearbeidingsarbeidet. Jeg går i terapi hos henne fortsatt. Hvorfor? Det oppstår stadig situasjoner som jeg ikke helt forstår og jeg treffer mennesker jeg ikke helt finner ut av. Slik er livet. Jeg anbefaler dere å lytte til denne podcasten om følelser.

Hvordan kan vi forholde oss til det mangfoldet av følelser som vi alle har inne i oss? Mange av oss opplever at livet fra tid til annen er krevende, et kaos surrer rundt i hodet vårt og følelsene er ikke alltid like lett å forstå. Men hva er følelser – som for eksempel sinne, misunnelse og sjalusi? Hvor kommer det fra? Mange av oss har lært oss å holde følelser i sjakk eller legge lokk på dem. Da er det lett å navigere i feil retning og å gjøre dårlige valg. Men følelser er vårt indre navigasjonssystem som forteller oss hvordan vi har det. De sier fra når noe er galt og det gir oss mulighet til å reagere. Derfor er følelser viktig, og vi må ta dem på alvor.

I podcasten Innimellom har Astri Hognestad en samtale med forlagssjef i Flux forlag Trine Line Biong Valentiner om å anerkjenne følelser, misunnelse og motorveier, om å være den man er også når man er sint, og å være på jakt etter gode hjelpere både inni og rundt seg.

Hør Podcasten her >>

 

Boka til Astri:

Og les gjerne min bok OMSTART – et eksempel fra virkeligheten!