+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Ikke tenk positivt!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Ikke tenk positivt!

Det er en travel tid, mye skal ordnes og oppgavene står i kø. Fritiden strekker ikke til og vi blir slitne. Det kan være kort avstand mellom sinne og glede. Ikke sjeldent kan jeg høre noen si: Slapp av! Det ordner seg eller Senk skuldrene! Eller som en sa: Du tar alltid så på vei. Og la til; – For ingenting. – Dessuten er også jeg veldig sliten! Det aller verste folk kan si til meg når jeg er sliten og oppgitt – for det blir man en gang i blant – er Tenk positivt! Det gjør meg forbannet. For jeg ER positiv og jeg tror alle mennesker er positive! Jeg har tenkt så mye positivt at jeg ble syk av det.

De aller fleste av oss strever med å finne en balansegang mellom oppgaver som skal løses og tiden vi har til rådighet. Men det jeg ofte savner i hverdagen er at noen – i stedet for å ALLTID skulle komme med noen råd, kunne sette seg ned å lyttet til hva jeg har på hjertet og spurt hva det er som plager meg. Være bitte litt nysgjerrig. Og ikke fortelle hvor sliten også de –  legge fra seg telefonen og LYTTE – til meg. Gjerne stille noen spørsmål om hva var det som gjorde at jeg ble så sliten! Jeg vil bli møtt der jeg er! Ikke et annet sted eller høre om andres slitenhet!

I OMSTART har jeg tatt med en del passasjer om det jeg kaller samtidens råd – hvor lett det er å gi råd, men som kan bli helt feil og noen ganger meningsløst. God desember