+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Friske oppskrifter fra barnehagen – høstsuppe!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Friske oppskrifter fra barnehagen – høstsuppe!

Bydel St Hanshaugen utgir regelmessig informasjonsbrosjyre om hva som skjer i bydelen. Her leser vi at bydelen har doblet antall måltider fra 2017  i de 12 barnehagene. Det serveres mye økologisk mat, belgvekster, fisk og grønnsaker. All maten som lages er sammensatt av ernæringskonsulent. Jeg falt for høsttallerken!

Høstsuppe – 5 porsjoner: (gjengitt fra informasjonsbrosjyren)

Ingredienser:

1 gul løk

½ kg gulrot

1 ts ingefær

2 fedd hvitløk

1 dl røde linser

1 buljongterning

½ boks kokosmelk

1 liter vann

Salt og pepper

Olivenolje til steking

 

Slik gjør du:

Finhakk løk, ingefær og hvitløk hver for seg. Skjær gulrot i passe biter. La løken surre i minst 10 minutter på lav varme, slik at den blir myk og søt. Ha i ingefær og hvitløk, og la alt surre. Ha så i gulrøtter, linser, buljong og 1 liter vann. Rør sammen og kok opp. Småkok i 25 minutter, til gulrøttene og linsene er møre. Kjør alt i stavmikser, ha i kokosmelk og kok opp. Smak til med salt og pepper.