+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Førr ei dame og førr en drikk!

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Førr ei dame og førr en drikk!

P1040575

På min eventyrlige reise til Balestrand, fikk jeg denne musserende fruktmosten laget av eple og rabarbra. For en smak! Anbefales!

 

På nettsidene til Balholm står det følgende om drikken og denne eventyrlige dama – Margaret:

Margaret Sophie Green Kvikne (1850 – 1894) er prestedottera og fjellpioneren som kom frå England for å klatre i Jotunheimen. Ho må ha vore ein av dei tøffaste kvinnene som har sett sine sko i Sogn og har sett djupe spor etter seg i norsk tindehistorie. Ho var mellom anna den første kvinna som klatra til toppen av Store Styggedalstind (1888). Ho gifte seg i 1890 med hotelleigar Knut Kvikne. Diverre fekk dei eit kort liv saman ettersom Margaret døydde av tuberkolose berre få år etterpå. Knut fekk i samarbeid med andre sterke kvinner i bygda reist St Olaf’s Church (Engelskkyrkja) til minne om Margaret (1897).

Utvikla frå norsk tradisjon. Frisk og halvtørr. Passar som aperitiff, men er også fin til lette matrettar som fisk og lyst kjøt. Bør serverast kjøleg. 
Vinmonopolet nr. 7401201

Smak: Rein og fruktg, fint og syrlig preg av eple og rabarbra, innslag av urter.
Lukt: Aroma med fint preg av eple og rabarbra, hint av urter.
Farge: Matt, middels djup raud.

“Karakter 6. At de klarer å bevare en så autentisk duft og smak av rabarbra, er skikkelig bra håndverk. Dette er hva jeg kommer til å drikke i sommer. Alkoholfrie bobler som er så gode at du ikke kommer til å savne alkohol overhodet. Kjøp nå! “
A-magasinet: Ingvild Tennfjord
DN: 88 poeng Dufter av rabarbra og blomster. Delikat sødme og frisk syre på smak med en lett sødme og en lang og lett tørr utgang.

Balholm lager også to andre fruktmoster i samme serie:

  • Emma – Fruktvin av eple og stikkelsbær
  • Ingeborg – Fruktvin av eple og plomme

Nam! Løp og kjøp 🙂

Du kan lese mer om fruktvinene til Balholm her >>