+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Ambisjonsjustering og nervepirrende eksamen

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Ambisjonsjustering og nervepirrende eksamen

P1040998

Tro meg, man slutter aldri å grue seg til eksamen. Det har jeg nylig fått erfare nå som jeg har prøvd meg som voksen mastergradsstudent!

Om masteremnet i biografiske tekster er inspirerende og gir et løft, var starten på samling 2 ikke slik. På «runden» i klassen fortalte jeg at jeg omtrent hver dag siden første samling hadde tenkt at jeg nok ikke ville klare å følge studiet. Tiden strakk rett og slett ikke til. Innspurten på min egen boktekst var for overveldende og krevde alt. Inntil da hadde jeg ikke lest et ord av pensum, lå etter med å lese tekstene til de andre studentene i skrivegruppa, og mine egne oppgaver var uferdige og lite gjennomarbeidet. Det var da jeg skjønte at å ta et masteremne ikke handler om å slenge innom forelesningen og plukke med seg alle godsakene. Det er å gi og ta. Den ubehagelige følelsen av ikke å levere hadde slått rot.

Ambisjonsjustering

For det er i skrivegruppene jeg lærer av feil, ser muligheter i egen tekst og utvikler meg skriftlig. Det var i skrivegruppa det hele snudde. Jeg fikk tilbud om å ta permisjon og utsette levering av oppgaver. Det var da jeg forstod at det ikke ville endre noe som helst. Det ville bare være å utsette problemet. Men det jeg kunne gjøre, var å senke mine egne ambisjoner.

Det er jo det det meste handler om – justere ambisjoner og forventninger. Og jeg ville ta eksamen. Ikke fordi jeg trenger den, men fordi jeg ville!

Og ja – jeg stod! Juhuuuu!!! Det er aldri for sent å lære noe nytt eller øve på å senke skuldrene. Nå skal jeg nyte bestått eksamen og ta en velfortjent helg. Fordi jeg fortjener det, hihi 🙂 God helg til deg også!

Takk til alle på universitetet i Sørøst Norge: Stor klem til Merete Morken Andersen, Sir Nergård, Iben Jørgensen, Norunn Askeland, Per Johan Moe og Solveig Brandal.

– Vi sees til høsten!!