+47 951 79 576
marit@heltsykt.no

Det er bare skuespill

Inspirasjon til bedre fysisk- og psykisk helse

Det er bare skuespill

Bendik3

Skuespill er helt genialt spør du meg.

Jeg vet at jeg behøver hjelp av flinke folk i blant. Hjelp til å bli en enda bedre versjon av meg selv, og hjelp til å få formidlet det jeg ønsker på en god måte. Da jeg stod fast litt når det gjaldt å formidle tekstene mine på en levende måte, søkte jeg hjelp hos en skuespiller. – For hvem kan vel fremføre tekster bedre enn skuespillere?

Hjelpen fant jeg hos Bendik Østbye Johannessen – skuespiller og verdens beste coach! Sammen med ham har jeg lært uendelig mye om hvordan jeg kan nå frem med budskapet jeg brenner for.

_______

Han kommer syklende fra sin kant og jeg fra min. Vi er begge varme i sommersola. Etter en slurk kaffe og litt vann er vi i gang. Det svinger, han har mye humor og energi – vi ler og ideene flyter. Jeg vokser, utvikler meg og gjennomfører alltid veiledning med Bendik før et foredrag.

Smarte innspill fra skuespillercoachen min:

– Det finnes nok av folk som er opptatt av temaer, men det er ikke nok i seg selv. Du må få de som hører på deg til å oppleve at dette er viktig for DEM. Det kan du gjøre ved å for eksempel å fortelle en personlig historie. Det handler om å bygge broer, skape forbindelser mellom deg og publikum og det du skal fortelle om. Hvis du klarer å være mer opptatt av publikum enn deg selv, merker folk det. Underholdere eller morsomme folk er inspirerende, men spørsmålet er alltid – hva kan vi bruke det til?

  • Sett deg et konkret mål. Du må ville noe mer enn å inspirere. Du må ha et konkret mål med foredraget. Hva skal de sitte igjen med, hva skal skjer etterpå, og hva vil du de skal gjøre? Alle kan legge fram plansjer og snakke i tre kvarter. Men et inspirerende eller livsendrende foredrag er det ikke så mange som klarer å tilby. Det viktigste er å ville noe med forsamlingen. Da kommer ofte talentet og entusiasmen av seg selv. Hvis du vil endre eller bevege dem du møter, da kommer kraften. Hvis du har en overbevisning og et budskap, kan du klare mye. Noen har for mye vilje slik at det ødelegger budskapet. Andre klarer å balansere slik at budskapet blir tydelig.
  • Still deg selv gode spørsmål. Ikke la deg forlede av evalueringsskjema og terningkast. Det lærer du ikke noe av. Du må stille spørsmål om hva var det jeg fikk til og hva var det jeg ikke fikk til, hva var det som ødela og hva var det som gjorde at jeg ikke traff? En god pekepinn er at du blir kontaktet igjen. At noen har hørt om deg eller hørt deg før. Å ikke ha ”solgt” seg selv inn – er et sikkert tegn på at det er veldig bra. Å bli valgt på nytt betyr at varen er så bra og verdifull at de vil ha mer, og de ønsker at andre skal oppleve det samme.
  • Varm opp. Oppvarming er kjempeviktig! Akkurat som en hvilken som helst annen prestasjon – må kroppen varmes opp. Idrettsutøvere, dansere, skuespillere gjør det. Ingen av disse ville drømt om å gå rett på scenen. Alle varmer opp før en forestilling. De vil heller ikke tråkke over. Å gjøre noe fysisk den dagen du skal inn – er veldig bra, det gir en ro og en energi som gjør deg i bedre stand til å prestere. Adrenalinet, angsten og stresset, nervene – er så mye lettere å takle når man er varm. I stedet for å være kald og bli lammet. Det er mange som blir det. Men nerver er bare adrenalin – kroppen identifiserer en faresituasjon som må møtes. Bruk energien konstruktivt til noe bedre!

Dersom du ønsker en prat med Bendik, får du tak i ham her:

Web: http://forandre.org

E-post: bendik@forandre.org

Telefon: +47 995 99 648

Ønsker du et foredrag med meg, kontakter du meg her:

Web: http://www.heltsykt.com/demo

E-post: marit@www.heltsykt.com

Telefon: +47 951 79 576