Bokanmeldelser
Figenschou med uro som drivkraft
Ærlig og usminket i oppgjøret med seg selv.
I oppveksten lærte jeg at lediggang er roten til alt ondt. Nå har jeg lest Marit Figenshous bok og lært at «ledig gange er roten til alt godt».
Hvis en bok kan få meg til å huske en eneste ting, så er den verdt å lese. Figenschou har klart det, ved å snu opp-ned på det gamle ordtaket.
I boka Til Sydpolen, ingen bragd beskriver hun hvordan det er å være en kreftrammet kvinne i 50-årene. Av natur er hun opptatt av å være på høyden av seg selv, og dette slår ut i at hun begir seg til de høyeste fjellene i verden. Fem av de sju såkalte «7 summits» (det høyeste fjellet på hvert kontinent) blir besteget.
Nøkler. Figenschou erkjenner at bevegelse og blodsirkulasjon er nøkler til å takle de tøffeste slagene i livet. Det kan jeg kjenne meg igjen i. Men det er mye uro i det indre landskapet forfatteren beskriver. Hun sliter med å finne hvile. Hun gjengir notater fra sine møter hos psykologen, og disse står i sterk kontrast til det livet hun lever mellom møtene. Marit Figenschou forteller om hvordan tur, helse og erkjennelse kan integreres i hverandre.
Lars Gilberg, Vårt Land
En vakker og tankevekkende bok
Dette er en vakker og tankevekkende bok om hvordan du skaper mening i livet, selv når det blåser imot.
Den kan egne seg som inspirasjon for de som søker dybde og mening, eller som virkelig vil at livet skal leves også etter at den kroniske sykdommen setter inn. Man kan nå lenger og høyere ved å gå langsommere, oppleve styrke ved å kjenne begrensningene og leve sterkere og nærmere naturens villskap og ynde.
Bjørn Guldvog, Direktør i Helsedirektoratet