KOMMENTARER / 0

IMG_1988

Er man usikker på om det er skredfare eller ikke, finnes det er fabelaktig æpp som heter varsom.no. Det er en tjeneste levert av NVE, i samarbeid med Meteorologiske institutt, Statens Vegvesen og Bane Nor. Første gang jeg stifta bekjentskap med den var i fjor vår på den berømmelige skituren i Lyngen. Jeg tok kontakt med Espen Nordhahl, leder av skredsenteret i Tromsø, som tipset meg om varsom.no. Om jeg ikke har framstått som superfan av æpper og dingser, så er denne tjenesten super. På varsom.no, finner du oppdatert informasjon om forholdene i område du skal gå i.

I programmet Norge nå, på NRK 1 den 31. januar, fortalte Espen om hvordan de jobber med skredvarslingstjenesten og hva som er kritisk om man skulle være uheldig å havne i skred. Et strålende arbeide legges ned og liv kan reddes. Se hele programmet her: https://tv.nrk.no/serie/norge-naa/ENRK10013118/31-01-2018

Så – skal du på tur i helga eller om du planlegger tur – husk å ta med de tre Sène- Spade, Søkestang og Sender/mottaker. Ukas tips – last ned varsom.no.

Ellers er det supre forhold i området – og det er NOK snø. Her er noen bilder fra dagens tur.

IMG_1986 IMG_1985IMG_1987

God helg!

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer