KOMMENTARER / 0

IMG_1882

 

 

IMG_1865 IMG_1866

På DNTs klimakonferanse Grønnere utsikter den 4. desember, var det mange strålende innlegg. Jeg nevner Cicero og Kristin Halvorsen, Jonas Gahr Støre, Tony Juniper (britisk klimarådgiver) og mange flere.

Men var det noen innlegg som fascinerte mange, og meg inkludert – så var det Johanne Grue Reiten fra DNT Ung og Simen Knudsen fra Nordic Ocean Watch – surfere som organiserer plastplukking på strendeneLes mer om #tavaha (ta vare på havet) og Nordic Ocean Watch her >>  

DNT Ung har gått i bresjen for grønnere kjøp. Fredag den 24. november deltok 1600 personer på byttekvelden Grønn Fredag. Et annet eksempel er at de oppfordrer til fiks og redesign av turtøy. PS – folkens – det er nytt utstyr er ute!!

Miljøvern er FETT!! Sier DNT Ung sammen med POW Norge (Protect Our Winters). En miljøorgainsasjon med fokus på alle som er glad i vinter. “Vi ønsker å hjelpe til med å ta et bærekraftig valg for å minske klimafotavtrykk”, står det på nettsidene til POW, og de har utarbeidet miljøvettregler. De sier DNT voksen må følge miljøvettreglene til DNT ung fullt ut!

Miljøvettreglene:

  • Reis mindre, opplev mer (jo kortere du reiser, jo mer tid til turen!)
  • Sats på opplevelser, ikke utstyr (bytt og lån)
  • Fiks alt, alltid (husk gaffatape, ståltråd og lommekniv!)
  • Spis grønt (bruk naturens spiskammers)
  • Samkjøring er bra kjøring
  • Vær rustet mot uventet søppel (ta med søppelpose til søppel)
  • Vær et klimaforbilde!

Les mer om miljøvettreglene her >>

Jeg forlot konferansen og havnet i sentrum inn i et kjøpekaos av en annen verden! Folkens det er ennå lenge til jul, bruk miljøvett!!

Johanne Grue Reiten. Bilder fra DNT.

Marit Figenschou

Marit engasjerer og inspirerer med sine foredrag. Hun viser hvordan finne sin indre styrke, og hun oppmuntrer til å ta regi i eget liv. Hennes kombinasjon av faglig forankring, ferske eksempler og selvopplevde historier skaper entusiasme og hun bygger raskt kunnskap og troverdighet hos tilhørerne. 

KONTAKT MARIT

UTDRAG FRA BOKEN

Klar og skarp luft slår imot meg idet jeg drar ned glidelåsen på teltet. Noen flere campinggjester har kommet til i løpet av natten, og grøtete morgenstemmer høres innenfor teltdukene. 

Måsene er stille, og ennå vil det ta et par timer før sola tar tak. En bil blir spyttet ut av tunnelen bare noen hundre meter unna. Himmelen er glassklar, men skal jeg være ærlig, hadde det ikke gjort noe om det var tåke...

Les mer